וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חוק טל יובא היום לאישור הכנסת

23.7.2002 / 8:06

הוועדה לדיון בחוק קבעה: החרדים בישיבות לא יחויבו לשרת במשמר האזרחי; פורסם גינוי לפשקוויל שכינה את צה"ל "בית בושת"; מפגינים ניסו להכניס שפן לחדר הדיונים - ונעצרו לחקירה

הוועדה הפרלמנטרית המיוחדת לחקיקת "חוק טל" החליטה אתמול לבטל את הסעיף בחוק הקובע כי כל תלמידי הישיבות החרדיות יחויבו לשרת במשך שבועיים בשנה במשמר האזרחי. הסעיף אושר בשבוע שעבר במפתיע, למרות הבטחתו של ראש הממשלה למפלגת הדתיות כי הקואליציה תפעל להכשיל את אישור הסעיף. בהצבעה החוזרת אתמול תמכו בביטול הסעיף שמונה נציגי המפלגות הדתיות, הליכוד וסיעות הימין; נגדה הצביעו ששת נציגי המפלגות החילוניות.

הדיון היה סוער ומלא חילופי האשמות. בתחילת הדיון התנהל ויכוח בעקבות פרסום פשקווילים נגד צה"ל ברחוב החרדי, בהם כונה צה"ל "בית בושת". הח"כים לפיד ופינס האשימו את הח"כים החרדיים בכך שנתנו יד לפרסום נגד צה"ל ולא גינו אותו. הח"כים אברהם רביץ ומשה גפני הכחישו זאת בתוקף, והוועדה החליטה פה אחד לגנות את הפרסום. מנהיגי התנועה "ישראל אחרת", המפגינים בדרישה לגיוס בחורי ישיבות, נעצרו לחקירה לאחר שניסו להכניס שפנים חיים לוועדה במחאה על הדרך בה התנהל הדיון.

הוועדה הצביעה במהלך הדיון על הסעיפים שאושרו לקריאה שניה ושלישית. בין הסעיפים היו גם אלה שהח"כים החרדים התנגדו לאישורם, כמו הגיל שבו ייצא תלמיד ישיבה חרדי ל"שנת הכרעה" ומכסת שעות הלימוד המינימליות שבהן יחויב לעמוד מי שמקבל דחיית שירות, אולם הם אושרו בסופו של דבר. היום מתכוון כץ להביא את הצעת החוק לאישור המליאה בקריאה סופית.

ואלה שמות

בעד ביטול הסעיף הצביעו הח"כים יאיר פרץ ויצחק כהן (ש"ס), אורי אריאל (האיחוד הלאומי), חיים דרוקמן (מפד"ל), אברהם רביץ (יהדות התורה), זאב בוים (ליכוד), מוטי משעני (גשר) ומוחמד ברכה (חד"ש). נגד הצביעו יו"ר הוועדה ויוזם הסעיף ח"כ יוסי כץ (עבודה), אופיר פינס (עבודה), ענת מאור (מרצ), נחמה רונן (מרכז), יוסף לפיד (שינוי) ומרינה סולודקין (ישראל בעליה).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully