וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דיאטה עשויה למנוע אלצהיימר

מוטי גל

20.7.2002 / 20:28

חוקרים: השמנת יתר, לחץ דם וכולסטרול מגבירים את הסיכון ללקות במחלת האלצהיימר; הערכה: ברחבי העולם ישנם 12 מיליון חולים; לפי התחזית, עד שנת 2025 ילקו במחלה מעל 22 מיליון איש

תזונה בריאה דלת קלוריות ופעילות גופנית לא רק מפחיתים משקל ומסייעים למנוע מחלות לב וכלי דם - השבוע מגלים חוקרים כי דיאטה מגינה גם בפני מחלת האלצהיימר. תוצאות המחקר יוצגו בפני 4,000 מדענים בוועידת האלצהיימר העולמית הנערכת השבוע בשטוקהולם בירת שבדיה.

העולם הרפואי עדיין עומד נבוך למול מחלת האלצהיימר, המתחילה כשיכחה ומסתיימת בניתוק סביבתי מוחלט. עם זאת נראה כי שילוב של גורמים גנטיים וסביבתיים משחקים תפקיד בהתפתחותה של המחלה. עתה מאמינים החוקרים כי גם גורמי סיכון הגורמים למחלות לב וכלי דם, מביאים למחלה דומה במערכת העצבים המרכזית.

השיטיון ע"ש אלצהיימר היא מחלה אחת מתוך מספר הפרעות בהן מתרחש אובדן וניוון של תאי מוח. תחילה מתקשים החולים ליצור זכרונות חדשים, ואינם זוכרים אירועים חדשים. ההבנה כי האדם חלה באלצהיימר מתרחשת לרוב כשהחולה עוזב את ביתו, אובד בדרכו, ומשפחתו המודאגת נחלצת לאתרו.

גם סוכרת מהווה גורם סיכון

ההערכה היא כי ברחבי העולם קיימים כ-12 מיליון חולי אלצהיימר, ועד שנת 2025 ילקו במחלה יותר מ-22 מיליון איש. כיצד בדיוק מתפתחת המחלה עדיין לא ברור, אולם הסיכון ללקות בה גדל מדי חמש שנים, ובמיוחד בין הגילים 65 עד 85.

בוועידת האלצהיימר בשטוקהולם, טוענים מומחים כי מחסור בפעילות גופנית, השמנת יתר, כולסטרול גבוה ולחץ דם מרקיע שחקים - מגבירים את הסיכון לחלות באלצהיימר. נראה כי גם סוכרת עשויה להוות גורם סיכון להתפתחות המחלה.

לדברי החוקרים, ניתן להפחית את הסיכון למחלה על ידי נקיטת צעדים מוקדמים למניעת היווצרות לחץ דם גבוה ומחלות לב וכלי דם. מומחים אחרים טוענים כי תרופות המפחיתות רמת כולסטרול בדם עשויים אף הם להפחית את הסיכון לאלצהיימר, המתפתח במשך 20 או 30 שנה עד להתפרצותו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully