וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הדולר התחזק ל-4.668 שקלים עקב הפסימיות בחוזים על הנאסד"ק

אילן מוסנאים

19.7.2002 / 12:56

התחזק בכ-0.15% לעומת היציג הקודם שנקבע ביום רביעי; באקסלנס מעריכים כי הדולר ייסחר השבוע ברמה של 4.60-4.70 שקלים

המסחר בשוק המט"ח התנהל היום בצורה רגועה, כרגיל בימי שישי, ובסיומו נקבע השער היציג של הדולר במחיר של 4.668 שקלים - גבוה בכ-0.15% מהיציג הקודם שנקבע שלשום. אתמול לא היה מסחר בדולר עקב תשעה באב.

המסחר נפתח הבוקר בעליות קלות למחיר של 4.664 שקלים לדולר, בעקבות הירידות החדות אמש בוול סטריט. בהמשך המסחר נרשמה התאוששות זמנית והוא ירד אל מתחת לרמת ה-4.66 שקלים לדולר, אולם עד לשעות הצהריים התהפכה המגמה בעקבות הירידות החדות באירופה והפסימיות בחוזים העתידיים לקראת פתיחת המסחר בארה"ב הערב.

מאקסלנס נמסר כי בנוסף, גם היחלשות הדולר מול המטבעות העיקריים בעולם תומכת בהתחזקות המטבע האמריקאי מול השקל. באקסלנס מעריכים כי הדולר ייסחר בשבוע הקרוב בטווח רחב יחסית, שינוע בין 4.60 ל-4.70 שקלים.

בשוק המט"ח ממשיכים לעקוב אחר ניהול המדיניות הפיסקלית של הממשלה והתקדמות העברת החוק להגבלת החקיקה הפרטית בכנסת. בשוק המט"ח מציינים כי קיצוץ בתקציב יתרום להמשך היציבות בשקל. "בפני שלום עומד מבחן קשה. אם הוא יצליח להעביר קיצוץ של 8-9 מיליארד שקל, כולל הקטנת תקציב הביטחון, זה יהיה הישג", אומר אחד הסוחרים.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully