וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נוקיה עמדה בתחזיות: הציגה רווח פרופורמה של 0.19 יורו למניה

רן דוידוב

18.7.2002 / 12:41

החברה מעריכה שמכירותיה במחצית השנייה יעלו ב-3%-10%; חוזה רווח פרופורמה שנתי של 0.79-0.84 למניה, בהשוואה ליעד קודם של 0.83 יורו

נוקיה , יצרנית מכשירי הסלולר הגדולה בעולם, רשמה ברבעון השני רווח שעמד בתחזיות השוק, למרות חולשה במכירות, והרגיעה את השוק בחזרה על תחזית המכירות והרווח. נוקיה הציגה רווח פרופורמה של 0.19 יורו למניה - מעט מעל הערכות השוק ובטווח התחזיות של החברה, שעמד על 0.18-0.20 יורו.

הרווח הנקי של החברה קפץ ב-46% ל-862 מיליון יורו, או 18 סנט למניה, בהשוואה ל-589 מיליון יורו, או 12 סנט למניה בתקופה המקבילה. מכירותיה במהלך הרבעון ירדו ב-6% ל-6.93 מיליארד יורו. מספר המכשירים שמכרה חטיבת הסלולר עלה ב-1% אך מתח הרווחים ירד ל-17.9%.

נוקיה צופה שמכירותיה במחצית השנייה יצמחו ב-3%-10%. החברה צופה רווח פרופורמה של 0.79-0.84 ב-2002, המהווה הנמכה מסוימת של טווח התחזיות הקודם, שעמד על 0.83 יורו.

צמיחתה של נוקיה, שהיתה בעבר החברה בעלת שווי השוק הגדול ביותר באירופה, נעצרה ברבעונים האחרונים כתוצאה מהגעתם של השוק האמריקאי והשוק האירופי לנקודת רוויה מבחינת אחוז החדירה. מנכ"ל החברה, יורמה אולילה, חזה באפריל שהגידול במכירות, שהגיע ל-50% בשנה בסוף שנות ה-90, יסתכם השנה ב-4%.

מניית החברה צנחה בשנה האחרונה ב-30% לאחר שהמשקיעים הסתגלו לתחזיות הצמיחה המכווצות. שווי השוק הנוכחי של החברה עומד על 67 מיליארד יורו, לאחר שביוני 2000 עמד על 307 מיליארד. אולילה חזה היום שתנאי השוק ימשיכו להיות קשים ולא צפוי שיפור בעת הקרובה.

נוקיה מסתמכת ברבעונים האחרונים על קיצוץ עלויות מאסיווי כדי להציג שיפור בשורת הרווח הנקי. החברה הכפילה את ההכנסה מעובד בחמש השנים האחרונות. כוח העבודה קוצץ ב-10% ומספר פעילויות נמסרו לקבלני משנה בעקבות הירידה השנתית הראשונה אי פעם במכירות מכשירי סלולר.

בניסיון לפתות לקוחות לרכוש מכשירים חדשים השיקו נוקיה ומתחרותיה שורת דגמים בעלי מאפיינים חדשים, כמו צגים צבעוניים ויכולת לשיגור מסרי מולטימדיה. נוקיה מתכננת להשיק השנה 30 דגמים חדשים, בהשוואה ל-14 בלבד בשנה שעברה, בהם 10 בעלי צג צבעוניים ואחד לפחות עם מצלמה מובנית. היום חזתה החברה שמכירות מכשירי הסלולר העולמיות יסתכמו ב-2002 ב-400 מיליון יחידות. גם מוטורולה נקבה אתמול בשיחת הוועידה במספר דומה, המהווה תחזית מונמכת לתחזית שהציגו החברה בתחילת השנה.

נוקיה סובלת מהתחרות הגוברת מצד חברות אסייתיות, שהבולטת בהן היא סמסונג. עם זאת, היא שומרת על יתרון על פני מתחרותיה באמצעות הורדת מחירי מכשירים וניצול יתרונות הגודל של החברה. ברבעון ה-1 החזיקה החברה ב-35% מנתח שוק הסלולר, לדברי חברת המחקר גרטנר. נוקיה טוענת שהחזיקה ב-38% מן השוק וחוזה שתצליח לשמור על נתח זה עד סוף השנה.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully