וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

המשטרה שיחררה את שני החשודים ברצח גלעד אושר

16.10.2000 / 8:32

שני החשודים האשימו זה את זה ברצח אושר ז"ל בשנת 1996 ביפן; המשטרה לא הצליחה לקבוע מי מהם ביצע את המעשה; לאחר חודש של חקירות שוחררו השניים, למרות שהמשטרה משוכנעת כי אחד מהם אשם

משטרת ישראל שחררה את שני החשודים ברצח גלעד אושר ממכמורת, אשר נרצח ביפן בשנת 1996.

המשטרה נאלצה לשחרר את שני החשודים במעשה ללא ערבות וללא הגשת כתבי אישום, שכן שניהם מטילים את האשמה ברצח זה על זה, והמשטרה והפרקליטות אינן מצליחות להחליט מי מהם הוא הרוצח, ולהשיג נגדו ראיות.

השניים, אייל סעד, בן 30 מירושלים, ואבי אוזן, בן 30 מצפת, נעצרו על ידי המשטרה לפני כחודש לאחר שסעד שב לישראל מהפיליפינים. שניהם נחשדו ברצח אושר ביפן כשהיה בן 25.

במהלך החקירה נערכו עימותים בין השניים, והם גם עברו בדיקת פוליגרף. אוזן יצא דובר אמת, וסעד יצא דובר שקר. כל אחד מהשניים טוען כי השני ניסה לרצוח אותו, וכתוצאה מכך נרצח אושר בטעות.

תחילת הפרשה בחודש אפריל 1996 כשאוזן, שוער קבוצת הכדורגל של בית"ר קריית גת, הגיע למשטרה וסיפר שעבד ביפן במכירת תכשיטים ותמונות, אולם לאחר שהסתכסך עם שותפו ניסה זה להרוג אותו, אך הרג בטעות את שותפו לדירה.

אוזן מסר למשטרה את מקום קבורתו של אושר, וסעד נעצר ביפן על ידי המשטרה היפנית. סעד מסר למשטרה גירסה הפוכה, והמשטרה היפנית לא הצליחה להרשיעו ברצח. הוא נשפט ביפן ל-22 חודשי מאסר על הפקרת גופה.

אוזן לא הועמד לדין, כיוון שהעד נגדו, סעד, לא נמצא בארץ. אוזן חזר בתשובה, ועבר להתגורר בצפת.

walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully