התפרצות של וירוס הפוגע במוח ומועבר על ידי עקיצות יתוש, עכשיו לא רק בהוד השרון אלא גם בהודו.
מאה אנשים מתו ו-400 אושפזו בבתי חולים כתוצאה מהידבקות בקדחת מוח יפנית, הנגרמת על ידי נגיף הפלווי-ווירידה. הנגיף שגורם לדלקת מוח קשה, מתפשט בימים אלה במדינה הצפופה ביותר בהודו - אוטר פרדש, בה שוכנת עיר הבירה ניו דלהי. המגיפה פגעה בחלקים הצפוניים של המדינה, כולל אזורים הסמוכים לגבול עם נפאל, הסובלת בתקופה האחרונה מהתפרצות דומה של הנגיף.
מומחים מעריכים כי מספר המתים והחולים במחלה גדול בהרבה מזה שפורסם. מרבית האיזורים שנפגעו הם עניים ביותר, ורוב תושביהם מתפרנסים מחקלאות. מדי שנה בעונת המונסון, מוצפים שטחים נרחבים באיזור במי נהרות, המגיעים מנפאל השכנה. השדות המוצפים מהווים בית גידול ליתושים.
7,000 בני אדם מתו מהמחלה מאז התגלתה לפני 22 שנה. חזירים ועופות מים הם הנשאים של הנגיף המועבר לבני אדם על ידי נקבות יתושים. ילדים עד גיל 15 רגישים במיוחד לפגיעת הנגיף. המחלה מתחילה כמו שפעת עם כאבי ראש, חום, חולשה והקאות. לעיתים היא מתקדמת ופוגעת במוח.
האחראי על הבריאות במדינה אמר לבי.בי.סי שמדי שנה הממשלה מפעילה תוכנית למלחמה בנגיף. בין הצעדים הננקטים הם "ערפול הנועד להרוג את היתושים, ופרסומים להעלאת המודעות הציבורית למחלה".
עיתונים במדינה טוענים שצעדים אלו אינם יעילים, כיוון שהממשלה לא מפעילה אותם בכפרים ובמקומות מרוחקים. מומחים מציעים להשמיד את אוכלוסיית החזירים במדינה כדי לפתור את הבעיה באופן תמידי. אך פקידי ממשלה אומרים שהדבר אינו אפשרי מבחינה פוליטית.
סיבה אפשרית נוספת להתפרצות, היא העובדה שהממשלה הפסיקה לספק את החיסון נגד המחלה לפני שלוש שנים, כיוון שאין לה כסף לייבא אותו מיפן.
הוד השרון לא לבד: גם בהודו מרססים נגד יתושים
13.9.2000 / 13:44