25 ראשי רשויות מהליכוד התכנסו ביום חמישי האחרון במרכז השלטון המקומי בתל אביב ודנו בסוגיות הקפאת הבנייה בשטחים ומעורבותם של אנשי יוזמת ז'נבה בשלטון המקומי. עוד לפני ישיבת סיעת הליכוד היום (שני) נשלח מכתב לראש הממשלה ובו קריאה להפקיע את הסמכות של שר הביטחון, אהוד ברק, להתרת הבנייה בהתיישבות היהודית ביהודה ושומרון והעברתה לידי ראש הממשלה.
בני כשריאל, ראש עיריית מעלה אדומים ויו"ר הליכוד בשלטון המקומי טוען כי "שר הביטחון פועל בחודשים האחרונים כרמאי". לדבריו, "הקפאת הבנייה הסתיימה ב-26 לדצמבר 2010 אך מאז ברק פועל בניגוד גמור לעמדת הממשלה. במעלה אדומים יש ריבוי טבעי של 600 נפשות בשנה, ביניהם זוגות צעירים שרוצים להקים את ביתם ליד בית הוריהם ואינם יכולים בגלל ששר הביטחון מקיים מדיניות עצמאית של התרה או אי התרה של בנייה".
"יוזמת ז'נבה עוברת על החוק"
ראשי הרשויות בליכוד החליטו גם לקרוא להפסקת מעורבותם של אנשי יוזמת ז'נבה בשלטון המקומי. לטענתם, אנשי היוזמה עוברים על החוק בכך שהם ממנים את שהותם של ראשי ערים בכנסים ומלונות פאר. לפני כחודש התכנסו 17 ראשי ערים מרחבי הארץ ללמוד על יוזמת ז'נבה בסמינר בן שלושה ימים בים המלח במהלכו נפגשו עם בכיר הפתח סופיאן אבו זיידה ועם יו"ר מרכז השלטון המקומי הפלסטיני עיסאם עאקל. הסמינר מומן באופן חלקי על ידי הנהלת האמנה. שהות ראשי הערים מומנה באופן מלא, כולל לינה וארוחות ועלות ההשתתפות העצמית של נשותיהם בשלושת הימים עמדה על 500 שקלים.
בעקבות הסמינר שלח רון נחמן, ראש עיריית אריאל מכתב זועם לראשי הערים חברי הליכוד ודרש את התערבותם בנעשה. בישיבתם ביום חמישי החליטו, כאמור, ראשי הערים לדרוש את הפסקת שיתוף הפעולה בין יוזמת ז'נבה לשלטון המקומי. ראש עיריית חולון, מוטי ששון, איש מפלגת העבודה שהשתתף אף הוא בסמינר של יוזמת ז'נבה הגיב בגיחוך לקריאת ראשי הערים מהליכוד: "לראות ולשמוע דעות של אחרים לא מזיק לאף אחד, להיפך מדובר בחובה. ראשי ערים הם אנשים פוליטיים ומכאן אין שום פסול בהשתתפותם בכנסים של אנשי היוזמה".
ממרכז השלטון המקומי נמסר בתגובה לדברים כי אין קשר בין פעילותה של יוזמת ז'נבה לבין השלטון המקומי, "כידוע, השלטון המקומי מורכב מערב רב של דעות, מפלגות ועמדות. ראשי הערים פועלים כל אחד על פי אמונתו הוא".
הנהלת יוזמת ז'נבה מסרה בתגובה כי "ברוח הכרסום בדמוקרטיה לו אנו עדים לאחרונה אך זה טבעי שאנשים שאינם בטוחים בדעתם וחרדים ללמוד ולהכיר עמדות שונות יאיימו בחרם מהסוג אותו מוקיע ראש עיריית אריאל כשזה מופנה כלפי עירו ".
ממשרד הביטחון לא נמסרה תגובה.