(צילום: רויטרס, עריכת וידיאו: יאיר דניאל)
מפקד משטרת דובאי דאחי חלפאן הודיע היום (ראשון) כי ארצו לא תבקש את הסגרתו של אורי ברודצקי, הישראלי שנעצר בפולין בחשד למעורבות בחיסול בכיר חמאס מחמוד אל-מבחוח. לדברי חלפאן, דובאי לא תבקש להסגירו מגרמניה, "משום שהאדם הזה ביצע את הפשע בגרמניה, ועל כן, אך טבעי הוא שהוא יועמד לדין שם".
"עבורנו", הוסיף חלפאן, "חשוב שהוא יקבל את העונש, ללא התחשבות באיזו מדינה מדובר". הוא הוסיף, כי "העובדה שהחוקרים הגרמנים יכלו לנהל חקירה משלהם היא עדות ברורה לעוצמתו של המידע שסופק על ידינו, ולכך שהצילומים והמידע שנאסף אכן מדויק. שיתוף הפעולה בין החברות השונות באינטרפול מוביל להתפתחות החקירות. אנחנו נמשיך לשתף פעולה עם הרשויות השונות שקשורות לחקירה".
מי שדווקא מתעקשת להסגיר את ברודצקי היא אשתו של מחמוד אל מבחוח, שקראה אמש להעבירו לדובאי על מנת שיועמד שם למשפט. ברודצקי נעצר ב-4 ביוני בנמל התעופה בוורשה לבקשת גרמניה. יומיים לאחר מכן הוא הובא בפני שופט ומעצרו הוארך ב-40 יום. "הוא נעצר בוורשה והוא חשוד במעורבות ובהחזקה לא חוקית של דרכון גרמני", אמר דובר משרד התובע הפדרלי בגרמניה. "עכשיו על הפולנים להחליט אם הם יסגירו אותו לגרמניה".