רגולטור האינטרנט של סין הצהיר היום כי על גוגל לציית לחוקי המדינה "או לשלם את המחיר", אמירה שאינה מעוררת אופטימיות לגבי פשרה אפשרית בין ענקית האינטרנט לבין ממשלת סין בנוגע לסכסוך אודות הצנזורה והפלישה לפרטיות משתמשי גוגל.
"מי שרוצה לעשות משהו כנגד חוקי סין, אינו ידידותי, חסר אחריות, ויהיה עליו לשלם את המחיר", אמר לי איז'ונג, שר התעשייה וטכנולוגיות המידע של סין. לי לא מסר פרטים על המגעים בין ממשלת סין לגוגל, בנוגע להצהרת גוגל בינואר כי בכוונתה להפסיק לשתף פעולה עם צנזורת האינטרנט בסין, ושוקלת להפסיק פעילותה בסין. "אם הם רוצים לעזוב זו הבחירה שלהם", אמר לי, "אך אם הם עוזבים, שוק האינטרנט הסיני ימשיך להתפתח".
לי התעקש כי ממשלת סין צריכה לצנזר את האינטרנט על מנת להגן על זכויות המדינה ואזרחיה. "אם יש מידע שפוגע ביציבות או באזרחים, כמובן שעלינו לחסום אותו", אמר. בתגובה לתלונות גוגל כי הסינים פרצו לשירות הדואר האלקטרוני שלה ולמספר אתרים בינלאומיים גדולים אחרים, אמר לי כי ממשלת סין מתנגד לפריצה. ממשלת סין דוחה האשמות כי סוכנויות ממשלתיות בסין אחראיות לפריצה. "אי אפשר למצוא ראיות להתקפות שכאלה. ממשלת סין התנגדה ומנעה פריצות שכאלו פעמים רבות", אמר לי.
מנכ"ל גוגל, אריק שמידט, אמר ביום רביעי בכנס אנשי מדיה באבו דאבי כי גוגל נמצאת במגעים עם ממשלת סין, וצופה לקבל החלטה בנוגע לסין בקרוב. שמידט נמנע ממסירת פרטים ספיציפיים או הערכות לגבי משך הדיונים.
סין נגד גוגל: המלחמה נמשכת
12.3.2010 / 13:11