וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נוחי דנקנר מעסיק עובדים בניגוד לחוק?

צבי זרחיה

25.1.2010 / 11:22

לטענתה של ח"כ שלי יחימוביץ', חברת נייר חדרה השייכת לקבוצת אי. די. בי שבשליטתו של דנקנר, מעסיקה קבוצה גדולה של עובדים הודים שלא על פי חוקי העבודה במדינת ישראל

חברת נייר חדרה, השייכת לקבוצת אי.די.בי שבשליטתו של נוחי דנקנר, מעסיקה קבוצה גדולה של עובדים הודים שלא על פי חוקי העבודה במדינת ישראל - כך טוענת ח"כ שלי יחימוביץ' (עבודה) בשאילתה שהגישה לשר הפנים.

בשאילתה, המבוססת על מידע שהגיע לחה"כ מעמותת "קו לעובד", נאמר כי העובדים מועסקים בישראל בשכר של 2,500 שקל לחודש עבור שישה ימי עבודה בשבוע, 9-11 שעות עבודה ליום. בנוסף, המעסיקים נוטלים מהעובדים את דרכוניהם ובשל כך העובדים פוחדים לנסוע בימי המנוחה החופשיים שלהם לערים אחרות. יחימוביץ' מציינת כי נטילת הדרכונים מהווה עבירה בפני עצמה.

חה"כ יחימוביץ' מבקשת לדעת האם חברת נייר חדרה קיבלה היתר להעסיק את העובדים ההודים, האם ההיתר כולל אישור להעסקתם בניגוד לחוקי העבודה בישראל, האם החברה קיבלה היתר ליטול מהעובדים את דרכוניהם וכיצד בכוונתו של שר הפנים להגן על העובדים.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully