(צילום: יוסי בדלוב, עריכת וידאו: עידן גוראל, קריינות: אילן שניג)
הוסר החשש לניסיון פיגוע בבאר שבע. מבדיקה שערכה המשטרה עולה כי בתיקי שלושת החשודים שנעצרו הצהרים לא היו אמצעי לחימה. הם נעצרו לאחר שעוררו את חשד המאבטחים בתחנה המרכזית בעיר. כמו כן, המשטרה החליטה להסיר את הכוננות שהוכרזה בעיר בשל האירוע.
בעקבות האירוע, תוגברו כוחות הביטחון במרכזי הבילוי ובקריית הממשלה בעיר והתחנה המרכזית נסגרה. כתוצאה ממעצרם מערכת הביטחון הורתה לכוחות הביטחון באיזור הדרום להגביר את הכוננות. בין היתר התבקשה המשטרה וכן מאבטחים באזורי בילוי להגביר את הערנות.
כוח משמר הגבול עצר מוקדם יותר שני נערים פלסטינים בעמדת בידוק במערת המכפלה בחברון כשברשותם שני סכינים באורך של למעלה מעשרה ס"מ.
הנערים, בני 15 ו-17 הודו בחקירתם כי התכוונו לבצע פיגוע דקירה בתוך המערה. הם נעצרו לאחר שעמדת השיקוף זיהתה את הסכינים עליהם. הם נלקחו להמשך חקירת כוחות הביטחון. מוקדם יותר נעצר פלסטיני שברשותו סכין באורך 12 סנטימטר במחסום דרומית לשכם.