מקורות פלסטינים דיווחו כי פלסטיני נהרג הבוקר (שבת) כתוצאה מפגיעת פגז של צה"ל ממזרח למחנה הפליטים אל-בורייג' שבמרכז רצועת עזה. ראש שירותי החירום ברצועת עזה, ד"ר מועאוויה חסנין, מסר כי ההרוג הוא סאמי אבו חוסה, בן 47. לדבריו, אש ארטילריה ישראלית פצעה אותו באופן אנוש, הוא הועבר להמשך טיפול בבית חולים בדיר אל-בלח, אולם הוא מת זמן קצר לאחר שנפצע.
עדי ראייה סיפרו כי במקום שבו נורה אבו חוסה התנהלו חילופי אש בין חמושים פלסטינים לבין חיילי צה"ל, שפעלו במקום וירו לעבר החמושים.
מדובר צה"ל נמסר בתגובה כי "בשעות הבוקר נפתחה אש לעבר סיור של כוח צה"ל סמוך לגדר המערכת במרכז רצועת עזה. הכוח השיב בירי לעבר מקור האש ולא זוהתה פגיעה".
ביום חמישי בצהריים נורו מספר יריות לעבר עובדים של משרד הביטחון, שעסקו בביצוע עבודות תשתית באזור גדר המערכת בגבול עם רצועת עזה, סמוך לקיבוץ עין השלושה. לא היו נפגעים, ולא נגרם נזק.
לפני כשבועיים תקף חיל האוויר חולייה של חמושים פלסטינים בצפון רצועת עזה. בתקיפה נפצעו ארבעה פלסטינים, שניים מהם נפצעו באורח קשה מאוד. צה"ל אישר כי חיל האוויר, בשיתוף עם השב"כ, תקף חולייה של חמושים פלסטינים בצפון רצועת עזה. מדובר צה"ל נמסר אז כי החמושים עסקו בירי רקטות לעבר ישראל וכי זוהתה פגיעה בחולייה. עוד נמסר, כי אחד מחברי החוליה הוא חבר באחד מארגוני הג'יהאד העולמי הפועלים ברצועה.
דיווח: פלסטיני נהרג מאש צה"ל בעזה
ניר יהב, כתבנו לענייני ערבים
12.12.2009 / 10:55