שר התמ"ת, בנימין בן אליעזר ייצא מחר (ראשון) לביקור בטורקיה במטרה לנסות ולפתור את המשבר שפרץ בין אנקרה לירושלים על רקע התבטאויותיו של ראש ממשלת טורקיה ארדואן נגד מדיניות ישראל בעזה.
בן אליעזר צפוי להיפגש עם שר ההגנה וג'די גונול במסגרת כינוס הוועדה המעורבת ישראל-טורקיה שתיערך באנקרה. אל בן אליעזר צפויה להצטרף משלחת של אנשי עסקים שבראשם יעמוד נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש.
בן אליעזר אמר כי הוא מקווה ששיחותיו הכלכליות והמדיניות יוכלו להחזיר למסלולם את היחסים בין ישראל לטורקיה. "לטורקיה יש מקום מיוחד בליבי, וקשר מיוחד עם ישראל", אמר. "לטורקיה, כמעצמה אזורית ודמוקרטיה-מוסלמית, יש את היכולת לגשר על הפערים בינינו לבין שכנינו ולהביא לכדי נורמליזציה ודו-קיום באזור".
"אני יוצא עם משלחת של אנשי עסקים ישראליים מובילים כדי להעמיק את הקשרים הכלכליים בין המדינות, ולהעביר מסר לעם הטורקי ולצמרת המדינית והכלכלית, כי ישראל רואה את היחסים בין המדינות כחשובים מאוד", אמר בן אליעזר.
לדבריו, "ישראל וטורקיה הן שותפות סחר טבעיות, נהנות מקרבה גיאוגרפית, קשר היסטורי טוב וידידות בין העמים, ידידות שבאה לידי ביטוי במספר גדול של תיירים ישראלים הנוסעים לטורקיה בכל שנה. הכלכלות של שתי המדינות משלימות זו את זו במגזרים החשובים ביותר".
באיסטנבול צפוי בן אליעזר לפתוח סמינר עסקי משותף לחברות ישראליות וטורקיות וכן ייפגש עם מספר חברות טורקיות מובילות הסוחרות עם ישראל. הוועדה הכלכלית המעורבת מתכנסת בדרך כלל אחת לשנה או יותר, לסירוגין בישראל ובטורקיה. הוועדה היא מנגנון בילטראלי שתפקידה ליצור דיאלוג בין המדינות בנושא סחר על מנת לשפר את הסחר ולהסיר חסמים.
הנספח המסחרי של משרד התמ"ת באיסטנבול, דורון אברהמי, אמר כי טורקיה היא אחת משותפות הסחר הגדולות והחשובות של ישראל. היקף הסחר בכלל והיצוא הישראלי בפרט גדלו בשנים האחרונות באופן משמעותי.
לדבריו, מאז כניסתו לתוקף של הסכם הסחר החופשי עם טורקיה בשנת 1997 ועד היום גדל הסחר באופן מרשים: היבוא מטורקיה עלה מרמה של כ-250 מיליון דולר בשנת 1996 לכמעט שני מיליארד דולר אשתקד, והיצוא לטורקיה עלה מכ-200 מליון דולר בשנת 1996 לכ-1.56 מיליארד דולר בשנת 2008.