וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רשויות המס בארה"ב יתבעו את לאומי והפועלים?

20.9.2009 / 19:20

רשויות המס האמריקאיות מחריפות המאבק בהעלמות מס: עשויות לתבוע גם את בנקים ישראליים בגין פעילות של לקוחות אמריקאיים בהם

ההסדר של בנק UBS השווייצי עם רשויות המס האמריקאיות, שנועדו להימנע מתביעה בנוגע לאופן בו סייע הבנק ללקוחות אמריקאים להתחמק מתשלום מסים, צפוי לפתוח תיבת פנדורה עבור בנקים ברחבי העולם, בהם בנק לאומי ובנק פועלים – כך דיווחה היום סוכנות הידיעות בלומברג, לאחר שפרשת UBSהובילה לקוחות אמריקאים של בנקים כמו בנק לאומי, בנק פועלים וקרדי סוויס לחשוף את חשבונותיהם בשווייץ ובישראל לרשויות בארה"ב.

שטף החשיפות, שהגיע בעקבות תוכנית של שירות המס האמריקאי (IRS) לעודד את לקוחות UBS בארה"ב לחשוף את חשבונותיהם בשווייץ לפני ה-23 בספטמבר כדי להימנע מתביעות, עשוי לפי בלומברג להוביל את ה-IRS להגשת תביעות נגד בנקים זרים נוספים החשודים בסיוע למעלימי מס אמריקאים.

"מאד ייתכן שה-IRSיתבע את הבנקים האחרים, מאחר שיהיה ברשותו מידע נקודתי שיאפשר לו להגיש אישומים ספציפיים נגד הבנקים בבתי משפט בארה"ב. הדבר הזה עשוי להתפשט כמו שריפה בשדה קוצים", אמר רוברט פינק, עורך דין במשרד קוסטלנץ אנד פינק, לבלומברג. פינק, שהחברה בראשותו טיפלה ביותר מ-250 הצהרות של מחזיקי חשבונות אמריקאים בבנקים זרים, אמר כי לקוחותיו חשפו חשבונות נסתרים ב-12 בנקים שווייצים, גרמנים, אנגלים, איטלקים, בלגים, סינגפורים והונג קונגים. לורנס הורן, עורך דין במשרד סילס קאמיס אנד גרוס בניו ג'רזי, אמר כי לקוחותיו הצהירו על חשבונות בבנק הפועלים, כמו גם בבנקים באיי קיימן, איי בהאמה וגרנדה.

מנהל ה-irs, דאג שולמן, אמר בחודש שעבר כי התוכנית המאפשרת לאמריקאים להימנע מתביעות אם יצהירו מרצונם החופשי על חשבונות הבנק שלהם בחו"ל מסייעת לארה"ב במאבקה נגד מעלימי מס ומוסדות פיננסיים המסייעים להם.

ארה"ב, המפסידה לפי הערכות 100 מיליארד דולר בשנה בעקבות העלמות מס בבנקים זרים, החריפה את מאבקה בהעלמות מס בשנתיים האחרונות, על רקע המשבר הכלכלי העולמי.

בחודש שעבר הודיעו ממשלות שווייץ וארה"ב על הגעתן להסדר בנוגע לפרשיית העלמות המס ב-UBS, שהובילה לסכסוך בן חודשים ארוכים בין הבנק והרשויות בשווייץ לבין רשות מס ההכנסה האמריקאית (IRS). במסגרת ההסדר הסכים UBSלהעביר לממשלת ארה"ב פרטים אישיים אודות 4,450 חשבונות של לקוחות אמריקאיים בבנקים בשווייץ החשודים בהעלמת מס.

בחודש פברואר הסכים UBS, הבנק האירופי אשר נפגע באופן הקשה ביותר ממשבר האשראי, לשלם קנסות בסך 780 מיליון דולר במטרה להסדיר אישומים לפיהם סייע לאזרחים אמריקאים להעלים מסים. הבנק הודה כי סייע לאמריקאים לחמוק מתשלום מס באמצעות פתיחת חשבונות בשווייץ והעביר לידי רשויות המס בארה"ב שמות של למעלה מ-250 לקוחות - הפרה חסרת תקדים של חוקי החשאיות הבנקאית בשווייץ. מאז סירב הבנק לחשוף שמות של לקוחות נוספים, בטענה כי הדרישה האמריקאית מהווה הפרה של הריבונות השווייצית, ואף איים כי במקרה הצורך תלאים ממשלת שווייץ את המידע על לקוחותיו האמריקאים של הבנק.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully