וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בלגיה: נפגעי טרור הגישו שתי תלונות נגד ערפאת

27.11.2001 / 15:40

קבוצות של נפגעי טרור הגישו תלונות נגד מנהיג הרשות, אש"ף והמשטרה הפלסטינית על פשעי מלחמה בגלל מעורבות בפיגועים; מחר תידון בבריסל התלונה על פשעי מלחמה שהוגשה נגד אריאל שרון

קבוצה של ישראלים הגישו היום תלונה בבריסל נגד יו"ר הרשות הפלסטינית, יאסר ערפאת, וגורמים פלסטינים נוספים באשמת פשעים נגד האנושות. התלונה באה בעקבות הגשת תלונה פלסטינית נגד ראש הממשלה אריאל שרון, על פשעי מלחמה בגלל מעורבותו בפרשת הטבח סברה ושתילה.

התלונות באו בגלל חוק מעורר מחלוקת שחוקק בבלגיה ב-1993 המתיר העמדה לדין של אזרחים זרים בחשד להפרת זכויות אדם ופשעים שבוצעו מחוץ לבלגיה. עורכי דין המייצגים קבוצה של כ-30 ישראלים הגישו את תלונה למשרד המשפטים הבלגי בה מואשמים ערפאת, המשטרה הפלסטינית וארגון אש"ף במעורבות בפיגועי טרור, בהם פיגוע ההתאבדות במסעדת "סברו" בירושלים ב-9 באוגוסט.

עורכת דינם של המתלוננים, איב אושינסקי, אמרה כי היא מייצגת קבוצה הקוראת לעצמה "איגוד נפגעי הטרור" וכי התלונה כוללת פיגועי טרור משנת 74'. קבוצה נוספת הקוראת לעצמה "הוועידה העולמית לצדק ושלום" הגישה תלונה נגד ערפאת וארגונים פלסטינים בשמם של כ-20 ישראלים, בהאשמות זהות. בין מגישי התלונה ניצולה מהפיגוע במעלות ב-74' וקרובי משפחה של קורבנות פיגועי טרור. שתי התלונות באות יום לפני הדיון בעתירה שהוגשה נגד אריאל שרון בבית משפט בבריסל בדרישה להעמידו לדין באשמת פשעי מלחמה.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully