אם כל כמה שאנו נוהגים להצמיד לדוגמניות תוויות של קלולסיות שמתנהלות במין בועה ורודה עם נצנצים, מדובר בעבודה פיזית מאוד קשה. הפוזות, הריכוז, החיוך, הכנסת הבטן השטוחה, והיכולת להישאר זוהרת גם אחרי שעות עבודה, הן לא עניין של מה בכך. אל אחת כמה וכמה כאשר הדוגמנית היא כלבה. לא, לא ה- Bitch מאופרות הסבון, כלבה אמיתית על ארבע או כלב מתוק עם זנב מקשקש.
כן, מיטב מכלבי תל אביב והאזור, כולל בעליהם, מצאו את עצמם לאחרונה בסטודיו של הצלם אבשלום לוי, מדגמנים אהבה. "כבר הרבה זמן יושב לי בראש הרעיון הזה" מודה לוי, המוכר בעיקר כצלם דוגמניות, עטיפת דיסקים, צילומי ביוטי ועוד "עכשיו המחקר שלי קורם עור וגידים".
כשלוי אומר מחקר, הוא מתכוון לתורת הצורות בטבע המשויכת בין היתר גם למבנה פנים. "התחלתי לחקור מבנה פנים, את יחס הפנים, ולראות איך אני הופך בחורה סטנדרטית ליפה רק בזכות תאורה או עדשה" הוא מסביר, "השילוב של ההתעסקות בנושא הזה, יחד עם העובדה שאני גר בפלורנטין ואני רואה כל הזמן אנשים הולכים עם הכלבים ליד הסטודיו, הביא אותי להתעניין בשאלה בנוגע לדמיון בין הכלב לבעליו. האם הדמיון הידוע הזה נוצר כבר מראש בבחירת הכלב? האם התת מודע שלנו משתלט ואומר "זה מתאים לך"? או שמא כלב מייצג את מי שהיינו רוצים להיות? כך למשל אנשים חלשים בוחרים כלב חזק וכדומה. ואז למעשה השאלה מתרחבת ורציתי לבדוק האם הדמיון משורש בטבע האדם, או שהכלב משתנה לפי הבעלים?"
ומה גילית?
"הגיעו אלי לצילומים כבר כ-70 בעלי כלבים עם כלביהם, וממה שגיליתי אנשים בוחרים כלבים לפי האופי שלהם, והכלב מתאים את עצמו לבעלים. זה סוג של סימביוזה. יצא לי לצלם אמסטף שהפך נוח כמו הבעלים, או רוטויילר ענק שנתן לי להתקרב איליו עם העדשה, הוא פשוט היה רגוע וידידותי כמו בעליו".
והסימביוזה הזו משפיעה על המראה החיצוני?
"הרבה כלבים הופכים להיות דומים לבעלים לאורך השנים. זה מטורף, אבל בצילום ממש ניתן לתפוס שהאדם והכלב מקבלים את אותו מבט מלוכסן ותכמן.
מסתבר שלא רק החיים של דוגמניות על שתיים לפעמים קשים, גם לכלבים לא תמיד המעמד פשוט, עד כדי תאונת עבודה. "היה לי כאן כלב שעשה את הצרכים על הסט" מודה לוי "הבעלים שלו היא אישה בת 70 שהתייחסה איליו כאל תינוק, היא מאוד רצתה שהוא יצטלם וממש הלחיצה את הכלב. רק מהפחד הוא חירבן".
ויש, לעומת זאת את המקצוענים, את ה"בר רפאלי" של הכלבים?
"סך הכל, אחרי שנבנה האמון עם הכלב, נוח לעבוד עם רובם. אבל ללא ספק, אני חייב לעבוד מהר. בשלב מסוים הסטודיו מתמלא המון ריחות וזה מבלבל".
איך הגולשים נכנסים לתמונה?
לוי מתכוון להפוך את הסדרה לספר ולתערוכה. לצד התמונות הקיימות, הוא מקווה למצוא עוד בעקבות התחרות פה בוואלה! בעלי חיים. חושבים שאתם והכלב/ה שלכם דומים? שלחו לנו תמונה. מבין כל השולחים ייבחרו על ידי דירוג הגולשים הזוגות המתאימים ביותר, ואבשלום לוי יצלם את הזוכים ביום צילומים מיוחד בסטודיו שלו. התמונה הטובה ביותר תזכה להיכנס לספר. לפרטים ושליחת תמונות כנסו לקישור, או פשוט שלחו מייל לכתובת : MIDOMELI@WALLA.CO.IL