חברי כנסת מהימין קראו הערב (שבת) לקבינט המדיני-ביטחוני שלא להכריז על הפסקת אש חד צדדית ברצועת עזה. לדבריהם, הפסקת הלחימה עלולה להסב נזק עתידי לישראל. לעומתם, בשמאל מברכים על ההחלטה שעשויה להתקבל הערב בישיבת הקבינט.
בהודעה שפרסמה מפלגת הליכוד נאמר, כי הפסקת המבצע כעת תותיר את ארגון חמאס במצב דומה לזה שהיה בהסכם הרגיעה. "הליכוד קרא הערב לממשלה לא לעצור ולהמשיך במבצע עד להשגת היעדים ובהם סגירה אפקטיבית בציר ההברחות לעזה", נאמר בהודעה, "הפסקת המבצע בתנאים הנוכחיים משמעותה מהדורה שנייה של התהדייה עם חמאס". עוד נאמר, כי הליכוד מתכוון לגבות את המשך המבצע.
לדברי ח"כ ישראל כץ (ליכוד) אמר כי "הדרג המדיני נכשל בהשגת יעדי המלחמה ובזבז את ההישגים שהשיגו לוחמי צה"ל ותושבי הדרום בעמידתם האיתנה, ולא חוסל כוחו של חמאס, לא הוסדרה חסימת הגבולות ולא הובטחה חזרתו של גלעד שליט. התגובה המצרית השלילית הופכת גם את מסמך ההבנות הישראלי-אמריקאי למסמך ריק מתוכן".
מפלגת ישראל ביתנו מסרה הערב: "אנחנו קוראים לקבינט המדיני-ביטחוני שלא לאפשר הפסקת אש חד צדדית, כיוון שהיא תוריד לטמיון את כל הישגי צה"ל". יו"ר ישראל ביתנו ח"כ אביגדור ליברמן אמר כי "ניסיון העבר הוכיח כי הפסקת אש הופכת למלכודת אש. העם נותן גיבוי, תושבי הדרום עומדים איתן ורק הממשלה מפריעה לצה"ל לסיים את העבודה, להשתלט על ציר פילדלפי ולהכניע את שלטון חמאס".
יו"ר מטה ההסברה במפלגת האיחוד הלאומי, ח"כ אריה אלדד, אמר כי "ישראל יצאה למבצע 'עופרת יצוקה' כדי להכריע את חמאס, וציפי לבני מביאה מוושינגטון הסכם עופרת חלולה שלא ימנע מחמאס להתחמש מחדש ובפעם הבאה הטילים יגיעו לדימונה ותל אביב. שום הסכם שלא נותן לישראל שליטה צבאית מלאה בציר פילדלפי ולא מחזיר את גלעד שליט, לא יכול להיחשב כניצחון ישראלי".
לעומת זאת, ח"כ אבשלום וילן (התנועה החדשה-מרצ) אמר היום באירוע "שבתרבות" ברחובות כי "יש לסיים את מבצע 'עופרת יצוקה' בהסכם לחילופי אסירים והחזרת גלעד שליט. הציבור הישראלי חייב לדעת כי להסכם כזה יהיה מחיר כבד של מחיר אסירים עם דם על הידיים ועלינו להיות מוכנים לשלמו, כדי להחזיר את גלעד הביתה".
מפלגות הימין: לא להפסיק את האש בעזה
פנחס וולף
17.1.2009 / 19:15