"חמאס מתכוון לעכב את המשא ומתן לשחרורו של החייל החטוף גלעד שליט משום שישראל אינה ממלאת אחר הסכם הרגיעה" כך מסר גורם בכיר בחמאס לעיתון "אל-חיאת" היוצא לאור בלונדון. במקביל הזהיר הגורם מכך שאם ישראל לא תיענה לדרישת חמאס לשחרר 450 אסירים, "לא תהיה לחמאס ברירה אלא לחטוף חיילים נוספים ולנהל משא ומתן על שחרורם".
לדבריו, לא הושג דבר חדש במגעים לגיבוש עסקת שליט. "הפערים בין הצדדים רחוקים משום שישראל מסרבת לשחרר את רוב השמות המופיעים ברשימה שהגשנו למצרים". הגורם הכחיש כי ישראל גילתה באחרונה גמישות מסוימת ואמר: "לעסקה עם חיזבאללה היו השפעות חיוביות עלינו. העסקה חיזקה את עמדותינו והעניקה לנו תקווה כי מטרותינו יושגו".
בתוך כך, מקור פלסטיני בכיר מסר לעיתון הפלסטיני "אל-איאם" כי צרפת הציעה לתווך בין ישראל לחמאס בעסקת שליט אולם ישראל סרבה להצעה. המקור ציין כי חמאס לא הביע התנגדות להצעה הצרפתית.
המקור לא מסר מתי הוגשה ההצעה, אולם יצוין כי באחרונה הביע חמאס את אי שביעותו מהתיווך המצרי ואת רצונו להעביר את תיק שליט לתיווך של גורמים בינלאומיים. גלעד שליט, הנמצא בשבי חמאס מעל שנתיים, מחזיק גם באזרחות צרפתית בנוסף לישראלית.
חמאס מאיים: "נחטוף חיילים נוספים"
ניר יהב, כתבנו לענייני ערבים
18.7.2008 / 10:21