וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"נשבית את שירותי הרווחה בארץ"

אייל דץ

12.6.2008 / 17:31

אתמול מלאו חודשיים לשביתת העובדים הסוציאלים. על רקע הנתק עם הממשלה וההתעלמות הציבורית, החליטו העובדים להחריף מאבקם

איגוד העובדים הסוציאלים החליט להחריף את צעדיו: היום(חמישי) הודיע האיגוד, כי אם בתוך שבוע לא ימצאו משרדי האוצר והרווחה פיתרון למשבר, ייסגרו לשכות הרווחה לקהל. בין השאר, ייסגרו לשכות הרווחה ברשויות המקומיות והאזוריות, שירות המבחן, יחידות הסמך ליד בתי המשפט, היחידות לטיפול ולמניעת אלימות ועוד. עוד הוחלט שהחל מהיום ייפסקו כל המפגשים בין העובדים הסוציאלים בשטח למשרד הרווחה.

"לא מעניינת אותנו ההתקוטטות בין משרד האוצר למשרד הרווחה" אומרים באיגוד, "אנחנו דורשים לראות פתרונות. במצב הנוכחי אין לנו שום אפשרות לעבוד ועם כל הכאב שנגרם למטופלים כל עוד לא נקבל התחייבות מהאוצר נמשיך בשביתה".

7,000 העובדים סוציאלים במשרד הרווחה ובלשכות ברשויות המקומיות שובתים מזה חודשיים. הם דורשים הקלה בעומס העבודה הבלתי סביר שמוטל עליהם והוספה של כ-1,000 תקנים, למילוי המשימות המוטלות עליהם. לדבריהם, עובד סוציאלי מטפל בממוצע ב-200 עד 400 תיקים בו זמנית, מה שמותיר לו 5 דקות שבועיות לכל מטופל. עוד טוען האיגוד, כי הפגיעה בתפקודם של העובדים הסוציאלים מתרחשת דווקא על רקע עלייה באלימות ובהתרחבות הפערים החברתיים בישראל. לטענתם, העומס יוצר נזק כבד ויכול אף להוביל למקרי מוות.

ממשרד הרווחה נמסר בתגובה לטענת האיגוד כי: "שר הרווחה והשירותים החברתיים יצחק הרצוג ומנכ"ל המשרד נחום איצקוביץ, מקיימים דיאלוג שוטף בנושא עיצומי העובדים הסוציאלים עם ההסתדרות ואיגוד העובדים הסוציאלים מצד אחד ועם אגף התקציבים במשרד האוצר מצד שני". לדבריהם, בשבוע הבא אמורה להתקיים פגישה של אנשי משרד הרווחה עם ראש אגף התקציבים באוצר, וזאת במטרה לגבש מתווה לדיונים עם איגוד העובדים הסוציאלים.

  • עוד באותו נושא:
  • שביתה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully