וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שוק או שיק

תיקי גולן

27.5.2008 / 13:24

אחרי 60 שנה בשוק הכרמל עוברת המעדנייה של ורדה ואריה הרשקוביץ' ללוקיישן מהודר בצפון אבן גבירול

משנת 48' פעל דוכן הדגים המלוחים והגבינות של ורדה ואריה הרשקוביץ' בשוק הכרמל באותה מתכונת בדיוק. בתוך כל ההמולה, השיווק האגרסיבי ובליל הריחות של השוק, היה הדוכן של הצמד המקסים מפלט שפוי. אפשר היה להגיע אליהם עם לחמנייה טרייה שקניתם רגע קודם באחד הדוכנים הסמוכים ואריה היה ממלא אותה בכל טוב הבסטה, או רק לפנק את עצמכם במעדנים לשבת, כמו דגים מלוחים שהגברת היתה פורסת ומסדרת בתוך קופסאות. את הדוכן הקימו הוריה של הרשקוביץ' עם קום המדינה, וב-40 השנים האחרונות היא תיפעלה אותו עם בעלה. השבוע, אחרי 60 שנות פעילות בסטיונרית בשוק הכרמל, העתיקו ורדה ואריה את הדוכן שלהם למעדנייה מפונפנת בצפון רחוב אבן גבירול, תחת השם "המקום של ורדה".
במעדנייה החדשה תפאורת בולי עץ -שעושה ממש טוב לחריצי הגבינה במשקל 35 ק"ג - והיא מציעה דגים מלוחים ומעושנים דוגמת הרינג, מטיאס, פלמידה לבנה, פלמידה מעושנת, פיקלינג, סלמון מעושן, טונה מעושנת ומקרושקה (מקרל בעישון חם ללא עצמות, מגיע באריזת ואקום); חמוצים מיוחדים כמו זיתי קלמטה, זיתי טאסוס, זיתים ממולאים שום וגמבה וזית סורי שבור; סוגים שונים של גבינות מהארץ ומהעולם, למשל גלילים של פרמזן איטלקי, גאודה, גאודה עזים, גאודה מיושנת (חמש שנים), גבינה הולנדית, גורגונזולה, רוקפור וברי. בתוך כל זה שווה גם לדגום את קולקציית הסלטים מעשה ידיה של ורדה: סוגים שונים של סלטי דגים, סלט חצילים, סלט פטריות, סלט פלפלים, סלט שומר, סלט כרובית, סלט קישואים, חומוס וטחינה.
"אני אוהבת את הרעש וההמולה של השוק", מסכמת ורדה, "אהבתי אותם כל השנים ואני עדיין אוהבת אותם, אבל מיצינו ורצינו לעבור למקום שקט יותר".

המקום של ורדה. אבן גבירול 153. טל' 5178915. פתוח: א'-ה' 8:30- 19:00, ו' 8:00- 16:00.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully