את הדור הבא של מעברות החלל יתכננו בין השאר גם משקיעים וחברות פרטיות, כך עולה מבקשת עזרה שפרסמה סוכנות החלל האמריקנית נאס"א.
נאס"א פונה למגזר הפרטי בבקשת עזרה לתכנון הדור הבא של מעבורות החלל שישרתו את תחנת החלל הבינלאומית. הסוכנות תספק 500 מיליון דולר בקרן השקעות לעידוד התחלת התכנון, כך אומר בכיר בתוכנית החלל האמריקנית מייקל גריפין.
"העלות של שיגור ותחבורת חלל היא גבוהה מאד ואנו מעוניינים להוזיל אותה", אמר גריפין והוסיף כי נאס"א תשקיע 500 מיליון דולר בעזרה לחברות פרטיות שיפתחו תחבורה לחלל במטרה להוזי את מחירי הטיסות".
גריפין הוסיף כי אותן חברות פרטיות יוכלו להשתמש ולערוך ניסויים בתחנת החלל. בבניית תחנת המחקר הבינלאומית היו שותפות ארצות הברית, רוסיה, יפן קנדה ועוד 11 מדינות אירופאיות ובינהן אנגליה, צרפת וגרמניה.
"אני מקווה שפתיחת תחנת החלל לגורמים מסחריים תגרום לביקוש בשימוש בתחנת החלל וכתוצאה מכך ליצירת פתרונות זולים ויעילים יותר לתחבורה מכדור הארץ לתחנת החלל."
גריפין הוסיף כי "בעשורים הקרובים נאס"א מעוניינית לחזור לירח, והפעם להקים שם בסיס קבוע, אחר כך יפתח המרוץ לעבר מאדים והנחתת חללית מאוישת על הכוכב האדום".
טיסה לחלל: נאס"א פונה למשקיעים פרטיים
12.5.2008 / 1:33