טיל ה"סטאנר", שישמש כחלק ממערכת הגנה מפני טילים, נחשף והוצג היום (רביעי) בפני ראש הממשלה. מערכת ההגנה "שרביט קסמים" נועדה ליירט טילים הנורים מטווח של 40 עד 250 קילומטרים, ותגן על אזרחי ישראל מפני טילי הזילזל והפאג'ר. היא צפויה להכנס לשימוש מבצעי בדצמבר 2011.
הטיל הוצג במהלך ביקור ראש הממשלה ברשות לפיתוח אמצעי לחימה (רפא"ל), במהלכו עודכן לגבי פיתוח מערכות ההגנה מפני טילים. עוד הוצג הטיל שישמש את מערכת "כיפת ברזל" הנמצא כעת בשלבי ניסוי.
המערכת המבצעית שכבר פועלת כיום היא מערכת טילי ה"חץ", שאמורה ליירט טילים בליסטיים הנורים מטווח רחוק. בשנה שעברה, החליט ראש הממשלה אהוד אולמרט בשיתוף עם שר הביטחון לשעבר עמיר פרץ על פיתוח שתי מערכות ההגנה הנוספות, "שרביט קסמים" ו"כיפת ברזל", האמורה ליירט רקטות וטילים שנורים מטווח של עד 70 קילומטרים ובהם הקסאמים, הגראד והקטיושות. על פי לוחות הזמנים שהציגו מנהלי רפא"ל, מערכת "כיפת ברזל" אמורה להיות בשימוש עד ראשית שנת 2010.
ראש הממשלה הודה לאנשי רפא"ל על הביקור. "הדברים שהוצגו בפניי מרשימים ביותר, ודומה שנעשה כאן מאמץ אדיר לפתח מערכות שיגנו, בסופו של הליך הפיתוח, על כלל אזרחי ישראל", אמר אולמרט. "במהלך הביקור יכולתי לחוש את העוצמה והתחכום של עם ישראל. אני מבקש מכם לפתח את מערכת "כיפת ברזל" כמה שיותר מהר, ולספק לנו את האפשרות להצטייד בכמה שיותר מערכות נוספות".
הטיל שיגן על ישראל מפני הזילזל
ספי קרופסקי
22.1.2008 / 19:18