מקורות פלסטינים מדווחים כי לפחות שלושה בני אדם נהרגו וחמישה נוספים נפצעו בתקיפת חיל האוויר בעיר עזה. מדובר צה"ל נמסר כי חיל האוויר ירה לעבר חוליית משגרי קסאם וכי הוא פועל החל משעות הבוקר ברצועה. שלושת הפלסטינים הם אזרחים בני משפחה אחת, שנהרגו לאחר שחיל האוויר שיגר טיל לעבר מכונית שנסעה בעזה. אחד ההרוגים הוא ילד בן 14 והרוג נוסף הוא אביו.
עדי ראייה פלסטינים מסרו כי צה"ל התכוון לפגוע במכונית שבה נסעה חוליית פלסטינים שהתכוונו לשגר רקטות קסאם אך חיל האוויר החטיא ופגע בטעות בשלושת האזרחים.
גורמים צבאיים הודו כי חיל האוויר החטיא, ופגע בשוגג ברכב האזרחי במקום ברכבם של משגרי הקסאמים בעזה. הם ציינו כי הנושא נמצא כעת בתחקור צבאי. רק השבוע אמר מפקד חיל האוויר האלוף אליעזר שקדי, כי "בחודש האחרון לא פגע החיל באף בלתי מעורב". שקדי אף ייחס את "הצלחת החיל" לטכנולוגיה מפותחת ולתרבות הייחודית לו.
הלילה הרגו כוחות מיוחדים של צה"ל והשב"כ בכיר בג'יהאד האיסלמי בגדה. הכוחות הגיעו לעיירה קבטיה שליד ג'נין, בה שהה הבכיר, וואליד אל-עוביידי, ששימש כמפקד הזרוע הצבאית של הג'יהאד האיסלמי בגדה המערבית, במטרה לעצור אותו. החיילים קראו לאל-עוביידי לצאת החוצה, אך הוא לא נענה, ופתח בירי לעבר הכוחות. החיילים השיבו אש, וכתוצאה ממנה נהרג אל-עוביידי. ברשותו נמצא רובה M-16 עם כוונת טלסקופית. מבוקש נוסף ששהה עמו נעצר.
עזה: 3 בני משפחה אחת נהרגו בתקיפת צה"ל
ניר יהב ויהושע בריינר
16.1.2008 / 12:49