שר הביטחון אהוד ברק קיים בשארם א-שייח' פגישה בת שעה עם נשיא מצרים חוסני מובארק. בתום הפגישה אמר ברק כי הוא דן עם נשיא מצרים במגוון רחב של נושאים, הסובבים סביב מערכת היחסים בין המדינות, כמו גם על המשא ומתן עם הפלסטינים, סוגיית גלעד שליט ונושאים אחרים הקשורים למזרח התיכון. "העלינו את עניינו של שליט כמו בכל השיחות שאנו מנהלים אבל ככל שנדבר על זה פחות, כך נסייע בהבאתו הביתה", אמר בקצרה.
ברק הבהיר כי השלום עם מצרים הוא נכס אסטרטגי שיש לשמור עליו. "סיכמנו שבמידה ויהיו מחלוקות בעתיד בין הצדדים הן יפתרו בדו שיח רצוף וישר בינינו", אמר ברק לעיתונאים. "אני משוכנע ששני הצדדים רואים בשלום ביננו נכס אסטרטגי. שנינו מאמינים שהלחימה בטרור היא הכרחית להמשך משא ומתן עם הפלסטינים". בהמשך התייחסותו לנושא הטרור, אמר ברק "אנחנו במאבק לעצור את הטרור. אנחנו מנסים להתמקד רק באלו שנמסים לפגוע בנו. גם המצרים הבחינו ביעילותן של הפעולות האחרונות שלנו בעזה".
ברק התייחס לסוגיית נוכחות המצרים על ציר פילדלפי. "אנחנו חושבים שכמות הכוחות צריכה להישאר באותו סדר גודל", אמר. הוא ציין שזהו חלק מהסכמים קודמים בין המדינות. ברק הכחיש דיווחים על כך ישראל מתכוונת לשלוח תיעוד של הברחות על ציר פילדלפי לקונגרס האמריקאי. על שאלת ההתנחלויות והבנייה בהר חומה, ברק ציין כי "ישראל מקיימת את התחייבויותיה בהתנחלויות". עם זאת, ברק אמר שישראל לא מתכוונת לבנות התנחלויות נוספות. על סוגיית ציר פילדלפי סיפר כי העלה את טענותיו בפני מובארק. "העלתי את השגותינו בעניין ואת המחויבות שלהם בכל מה שקורה לאורך הגבול הדרומי. המשך הדו שיח הזה ייבחן בתוצאותיו".
"הלובי הפרו ישראלי פוגע במצרים"
על שיתוף הפעולה בין המדינות אמר ברק: "יש לנו שיתוף פעולה עם המצרים. הסכם השלום שרד מבחנים רבים, ואין דרך טובה יותר לפתור את הבעיות מאשר לדבר בפתיחות".
בתוך כך, שר החוץ המצרי אחמד אבו אל-רייט האשים את הלובי היהודי בארצות הברית בכך שהוא פוגע במצרים. "הלובי הישראלי בקונגרס מקדם את עמדותיו ופוגע בעניינים המצרים", אמר.
השר הסביר כי הלובי מנצל את הביקורת על אוזלת ידה של מצרים למנוע את ההברחות לעזה, על מנת להביא לקיצוץ הסיוע האמריקאי למצרים. לדברי השר, מצרים פועלת נגד הברחות הנשק לרצועת עזה.
(בהכנת הידיעה השתתף ניר יהב)