וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בריטניה העבירה את בצרה לעירקים

16.12.2007 / 4:20

לאחר כמעט 5 שנות שליטה, הבריטים מסרו את האחריות הביטחונית על יצואנית הנפט הענקית, העיר השנייה בגודלה בעירק

בריטניה העבירה היום (ראשון) את האחריות הביטחונית על בצרה לכוחות הביטחון העירקים, לאחר כמעט חמש שנים של שליטה בריטית בדרום עירק. בצרה היא מרכז הייצוא הנפט הגדול בעירק, עם תפוקה של למעלה מ-1.5 מיליון חביות נפט ביום. היא גם העיר השנייה בגודלה במדינה ובה נמצא הנמל הגדול ביותר בעירק.

נתונים אלו הופכים את בצרה לנכס אסטרטגי ראשון במעלה, וחשוב בהרבה משמונת המחוזות שכבר הועברו לשליטה עירקית. העברת השליטה בה מהווה לפיכך מבחן מרכזי ליכולתה של הממשלה לקיים את ריבונותה במדינה, ולשמור על הביטחון ללא הישענות על כוח צבאי זר. כוחות הביטחון העירקים הודיעו כי הם פרשו באזור כ-30 אלף חיילים ושוטרים כדי להבטיח שקט.

לבריטניה יש כעת 4,500 חיילים בעירק, פחות מעשירית מהכוח שהיה לה שם בעת הפלישה לעירק ב-2003. מאז הפלישה קיימה בריטניה שליטה בארבעה מחוזות בדרום המדינה. ראש הממשלה הבריטי גורדון בראון הודיע, כי עד אמצע 2008 הוא מתכנן לצמצם את הכוח הבריטי ל-2500 חיילים בלבד.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully