וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בריטניה נגד האטורי האנזו

14.12.2007 / 8:05

השלטונות יאסרו ייצוא, מכירה ושכירה של החרב, לאחר ששימשה ככלי נשק במקרי רצח ותקיפה. אספנים ואמני לחימה אינם כלולים באיסור

השלטונות הבריטיים הודיעו אתמול (רביעי), כי היא תאסור על מכירת חרב סמוראים, מאחר והנשק שימש פעמים רבות ככלי תקיפה במספר מקרי אלימות חמורים.

החרב תיכלל ברשימת כלי התקיפה של בריטניה החל מאפריל של שנה הבאה. משמעות הדבר היא, כי לא יהיה ניתן לייצא את החרבות לארץ, למכור או לשכור אותן. תחת האיסור לא ייכללו אספנים של החרב היפנית הייחודית והעוסקים באמניות לחימה.

"בידיים הלא נכונות, חרב הסמוראים עלולה להפוך לכלי נשק מסוכן", אמר השר ורנון קואקר. "גילינו כי החרב הזולה והזמינה יותר, ולא החרב המקורית והיקרה המשמשת אספנים ואמנים, היא זו שמשמשת במקרים רבים לפשע", אמר.

בשנת 2000, רצח רוברט אשמן חבר מועצה בריטי באמצעות הכלי. שנה מאוחר יותר, פצע עדן סטרנג בחרב 11 איש בכנסיה קתולית בדרום לונדון.

  • עוד באותו נושא:
  • אנגליה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully