לאחרונה נראה שמי שרוצה להתחכך קצת בשמות הידועים בתחום הבידור לא צריך להיכנס לפאב הנכון, להתגנדר בדרך למועדון חדש בנמל תל אביב או לשבת על קפה בביאליק: את מיטב הידוענים אפשר למצוא בשינם האחרונות גם במסדרונות חדרי החקירות של מס הכנסה. אחרי ננסי ברנדס, מושיק עפיה ורבים נוספים הגיע השבוע גם תורו של איציק זהר להצטרף למועדון היוקרתי, בחשד להעלמת מס של מאות אלפי שקלים.
במס הכנסה גאים בגל המעצרים, ומצהירים כי הדבר תורם מאוד ליכולת ההרתעה של רשויות המס ואכן, בעלי העסקים כבר נכנסים למגננה ופונים בימים האחרונים באופן מוגבר ליועצי מס פרטיים כדי "להיות מוכנים". "אסור לאבד את הראש" אומר עו"ד רועי פלר, עו"ד המתמחה בייצוג מול רשויות המס ששימש בעברו גם בתפקידים ברשות המיסים. "הכי חשוב לשמור על קור רוח, לא למסור שום מידע ולא לענות על שום שאלה".
לדבריו של פלר, מנסים החוקרים לנצל את הלחץ של כל אדם נורמטיבי המצוי תחת חקירה כדי לנסות ולחלץ מידע מפליל. לעיתים, אף טוענים החוקרים כי כבר קיים בידם המידע ומאיימים להעביר את הנחקר ללילה בבית המעצר: "חשוב תמיד לזכור שלמרות אי הנעימות, עדיף להעביר לילה במעצר מאשר למסור מידע שיגרום לכך שתבלה חודשים רבים במעצר או במאסר... אסור ליפול למלכודת של מניפולציות רגשיות".
"לרוב מתחילים החוקרים בשאלות פשוטות כמו 'מה שם אשתך' במטרה לגרום לנחקר לענות ולהיכנס לרוטינה של שאלות ותשובות חשוב בכל מקרה לשמור על זכות השתיקה ולא להגיד דבר לפני התייעצות עם עורך דין המתמחה בתחום. אם התחלת לענות לחוקרים אתה כבר תענה להם על הכל".
איציק זוהר, לשימושך
13.12.2007 / 10:04