"הר חומה מבטא קונצנזוס רחב בקרב העם. והבנייה שם אושרה בתקופת רבין כראש ממשלה, ואהוד אולמרט כראש עיר. זכותו של כל יהודי לבנות בהר חומה". כך אמר היום (רביעי) השר לעניינים אסטרטגיים אביגדור ליברמן במהלך סיור בשכונת הר חומה בירושלים.
ביקורו של ליברמן ביחד עם כל סיעת ישראל ביתנו, כמו גם עם ראש עיריית ירושלים אורי לופוליאנסקי, נערך בצל הביקורת שנשמעה מצד האמריקאים והפלסטינים על פרסום המכרז לבניית 300 יחידות דיור בשכונה. ליברמן טען מנגד, כי "הבנייה לא תהרוס את האמון בינינו לבין הפלסטינים אלא תגביר את אמונת ישראל וריבונותה במדינה".
על ירי הקסאמים המסיבי הבוקר על שדרות בצל התהליך המדיני שהושק בירושלים, אמר השר כי "אנחנו בממשלה כדי לעצור את תהליך אנאפוליס ואת הקסאמים". לדבריו, "לאנאפוליס אין אופק מדיני ותוחלת חיים".
ליברמן שיבח את עבודתו של ראש עיריית שדרות המתפטר, אלי מויאל, וקרא לו לחזור לתפקידו. "בעיית הקסאמים היא לא רק של ראש עיריית שדרות אלא של הממשלה כולה", אמר והוסיף כי הוא מעריך שירי הקסאמים יפסק במהלך שנת 2008.
ליברמן: זכותו של יהודי לבנות בהר חומה
ספי קרופסקי
12.12.2007 / 16:43