מינויה של יוליה טימושנקו לראש ממשלת [[אוקראינה]] לא אושר בפרלמנט. לטימושנקו חסר קול אחד בהצבעה, למרות שנהנתה מתמיכתו של נשיא אוקראינה ויקטור [[יושנקו]]. לגוש הכתום של מפלגתה ומפלגתו של יושנקו יש רוב של שני קולות בפרלמנט, אולם ככל הנראה גורמים במפלגתו של יושנקו לא רוצים בחזרתה של טימונשקו לעמדת כוח.
הבחירות האחרונות לפרלמנט האוקראיני נערכו בדיוק בגלל קשיים קואליציוניים מעין אלה, מתוך מגמה ליצור גוש שיוכל לשלוט. תומכיה של טימושנקו התלוננו מיד על אי סדרים בהצבעה ועל קשיים טכניים, ודרשו הצבעה חוזרת. הפרלמנט יצא להפסקה במצב של בילבול וכאוס וטימושנקו ויושנקו נראו מוטרדים מאוד מהתוצאה הבלתי צפויה.
טימושנקו היתה ראש הממשלה בתקופה שאחרי המהפכה הכתומה, אותה היא הובילה. היא הסתכסכה עם הנשיא יושנקו כמה חודשים אחרי מינויה, בעקבות שאיפה שלה לשקול מחדש הפרטות, מדיניות שעוררה חשש אצל משקיעים. יושנקו מינה את יריבו, ויקטור ינוקוביץ' לתפקיד, אולם בין השניים לא שררה הרמוניה ובפועל הפרלמנט והממשלה פעלו כשתי רשויות נפרדות, מה שגרם לשיתוק פוליטי באוקראינה. במהלך מסע הבחירות האחרון גישרו יושנקו וטימושנקו על חילוקי הדעות ביניהם והבטיחו להוביל מסע משותף נגד השחיתות ובעד ליברליזציה נוספת של המשק והחברה האוקראינית.
אוקראינה: מינוי טימושנקו לר"מ לא אושר
11.12.2007 / 14:52