וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מענה מוגבל

עומר רבין

11.12.2007 / 11:37

רק 40% מבעלי המוגבלות החמורה זכאים לקצבת ביטוח לאומי, כך עולה ממחקר שהוצג הבוקר לועדת הכספים של הכנסת

"מצבם הכלכלי של אנשים עם מוגבלויות הידרדר בשנים האחרונות" – כך קובע מחקר של משרד המשפטים שהוצג היום לוועדת הכספים של הכנסת, לרגל ציון יום לאנשים עם מוגבלויות בכנסת. הדו"ח קובע כי הכנסתם של בעלי המוגבלות נמוכה בהרבה, ועל אף הניסיונות השונים לא חל שינוי משמעותי ברמת השכר הממוצעת שלהם בשנים האחרונות: "מצבם הכלכלי הירוד של בעלי המוגבלות הוא ממצא מדאיג ומייצג פערים כלכליים רחבים יותר בהשוואה למדינות המערביות האחרות".

מהנתונים שהוצגו עולה כי כיום אחד מכל ארבעה אנשים בישראל (25% מהאוכלוסיה), מדווח על עצמו כבעל מוגבלות – זאת לעומת נתון של 23% מהאוכלוסייה בשנת 2002. "התוצאה היא כי שיעורם של בעלי המוגבלות באוכלוסייה גדל, בעוד שיכולתם הכלכלית ומעורבותם בכוח העבודה הולכת ופוחתת".

עוד עולה מן הדו"ח כי קיימת אי הלימה בין הדיווח העצמי על המוגבלות לבין קבלת קיצבה מביטוח לאומי: רק 40 אחוזים מאלה המוגדרים על ידי עצמם ועל ידי הסביבה כבעלי מוגבלות חמורה – זכאים לקבלת קצבה מביטוח לאומי, ורק שליש מתוך המקבלים זכאים לקבלת קצבת נכות כללית.

"למרות מצבם העגום של בעלי המוגבלות – עדיין ישנן גזירות נוספות נגדם בחוק ההסדרים החדש והפחתה בתמריץ המוענק להם ליציאה לעבודה" התריע היום יו"ר ועדת הכספים, חבר הכנסת סטס מיסז'ניקוב, שביקש לקיים בחודש ינואר ישיבה משותפת עם ועדת העבודה והרווחה בכדי לבחון את נושא הקצבאות המוענקות לבעלי המוגבלות ולדון בפתרונות אפשריים לסוגיות שהועלו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully