"אנאפוליס לא הייתה פריצת דרך היסטורית, וגם לא הייתה אמורה להיות, אך היא נתנה יסודות למשא ומתן רציני ולהתקדמות משמעותית" אמר ראש הממשלה אהוד אולמרט בנאום המפתח שנשא היום בועידת ישראל לעסקים של העיתון "גלובס" בתל אביב.
"לא תהיה צמיחה משמעותית אם לא יהיה אופק מדיני", אמר אולמרט כשהוא מוסיף ועוקץ את נתניהו וחבריו לספסל האופוזיציה: "אי אפשר להתנגד לאנאפוליס, להתחמק ממדינות העולם ולהאמין שבו בזמן ניתן להגביר את ההשקעות במשק הישראלי ולהביא לצמיחה - עם כל הכבוד למדיניות הכלכלית, מה שמשפיע באופן מובהר על ההישגים הכלכליים של ישראל הוא המלחמה בטרור, קיומה של תקווה לאופק מדיני ומערכת היחסים עם מדינות העולם: כשיש דיאלוג מדיני ואופק של שלום - יש גם סיכוי לפריחה כלכלית".
אולמרט טען כי הממשלה הציבה לעצמה יעדים כלכליים ברורים, ובהם יעד צמיחה של 6% אותו הגדיר אולמרט "יומרני אך בר ביצוע", העלאת רמת התעסוקה בישראל ל-71.7% עד 2010 בגילאי 25 עד 60 תוך שימת דגש על המגזר החרדי והלא-יהודי, צמצום העוני וכן חיזוק ושדרוג הכלכליות המסורתיות: "ההיי טק הוא חשוב אך כלכלת ישראל לא יכולה להתבסס רק על ההיי-טק", אמר אולמרט בנאומו.
"זעקת המורים נוגעת לליבי" אמר אולמרט, ונאלץ לסיים נאומו
אבל גולת הכותרת של נאום אולמרט נגעה, כצפוי, לנושא החינוך: אחרי נאומיהם של יו"ר האופוזיציה נתניהו ויו"ר חברת "טבע" אלי הורביץ שביססו את מקומו של החינוך כניצב בראש סדר היום בכינוס הכלכלי החשוב - התייחס גם ראש הממשלה לנושא בנאומו: "בתקציב 2008 אנחנו מציעים תוספת ריאלית של 1.9 מיליארד דולר לחינוך, בנוסף ל1.1 מיליארד שנוספו ב-2006 ו-700 מיליון נוספים שנוספו ב-2007". אולמרט התגאה בהסדר שגובש עם הסתדרות המורים, בראשותו של יוסי וסרמן וטען כי ההסדר יביא "כמעט להכפלת שכר היסוד של המורים, לאור תוספת שכר שבין 26 ל-34 אחוזים".
לאור צעקות המורים שהפריעו לנאומו של ראש הממשלה בקריאות "אתה זורה חול בעיני הציבור" ו"קח אחריות" - אמר אולמרט "המורים צודקים כשהם דורשים שיפור בתנאי השכר שלהם ובשיפור מעמדם ויש להם בסיס לצפות שהממשלה תיענה להם... זעקת המורים נוגעת לליבי". עם התגברות הצעקות לעברו פנה אולמרט אל המפגינים ואמר "אני מבין את המצוקות ומביכר במשבר - אך לא נפתור אותו בצעקות ולא בהפרעות. לא בהתלהמות, לא בצווים ולא ביום אחד - אלא בהסדר".
על אף קריאותיו של אולמרט סירבו המורים לשבת ולהפסיק את צעקות הביניים שלהם - עד אשר הביאו לסיומו של הנאום, כשהם מלווים את אולמרט בצעקות אל מחוץ לאולם המליאה של הכנס. מחוץ למלון "דייויד אינטרקונטיננטל" המתינו לאולמרט עשרות מורים נוספים שנשאו שלטים כנגד מדיניות הממשלה, חוסר התערבותו של אולמרט וצווי בית המשפט: עם יציאתו של אולמרט מן המלון, ניסו המפגינים אף להפריע לתנועה כשהם מניפים את שלטי המחאה וצועקים קריאות בגנות ראש הממשלה.