וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בצרפת מכינים את האוהל לקדאפי

ניר יהב

9.12.2007 / 14:01

שליט לוב יגיע מחר לביקור היסטורי בפריס, שם הוא צפוי לקיים פגישות באוהל בדואי ליד ארמון האליזה ולחתום על הסכמי מסחר

שליט לוב מועמר קדאפי יגיע מחר (ב') לביקור בצרפת, לראשונה מזה 34 שנים. השליט הססגוני של המדינה האפריקאית דרש להקים עבורו אוהל בדואי ענק בסמוך לארמון האליזה, ושם הוא צפוי לקיים פגישות. למען הסר ספק, קדאפי לא מתכוון לישון באוהל.

בביקורו בן חמשת הימים צפוי קדאפי להיפגש עם נשיא צרפת ניקולא סרקוזי ועם בכירים נוספים בממשל. שני הצדדים מקווים להדק את היחסים הכלכליים בין שתי המדינות. ביום שבת נפגשו השניים בפסגת מדינות אירופה ואפריקה שנערכה בפורטוגל וסרקוזי אמר לקדאפי כי הוא "מאוד שמח" לארח אותו בפריס. ביום שישי אמר בנו של קדאפי בראיון לעיתון צרפתי כי אביו צפוי לחתום על מספר הסכמי מסחר עם צרפת וכי בכוונתה של לוב לרכוש תחנת כוח גרעינית ומטוסי נוסעים של חברת איירבוס.

במשך שנים סבלה לוב מבידוד דיפלומטי בשל תמיכתה בטרור אך מאז שנת 2003, אז הודיעה לוב על השעיית תוכנית הגרעין שלה, חל שינוי בגישה של המערב כלפיה. קדאפי קיבל הזמנה לבקר בצרפת לאחר ששחרר את האחיות הבולגריות שהורשעו בבית משפט בלוב בהדבקה מכוונת של ילדים בנגיף ה-HIV.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully