"המפעל שלנו מייצר את החולצות הוורודות האלה כל יום כל היום, כל דקה מהיום והלילה" כך מספרת דוברת רשת "אופנת פהונה", אחת מיצרניות הבגדים בתאילנד שנאלצת להתמודד עם השגעון הפתאומי של התושבים לחולצות ורודות. ב-BBC דווח, כי הסיבה לאופנה החדשה פשוטה: מלך תאילנד, [[פומיפון אדוניאדט]], לבש גם חולצה ורודה וגם ז'קט ורוד, מול כל מצלמות הטלוויזיה, כהשתחרר מבית החולים בחודש שעבר.
המלך פומיפון, כמעט בן 80, היה מאושפז בבית החולים במשך שלושה שבועות, בשל בעיות שנתגלו בליבו. הצבע הוורוד קיבל חשיבות מיוחדת עבורו מוקדם יותר השנה, כשהאסטרולוגים המלכותיים הודיעו לו שזהו הצבע שישמור על בריאותו. בעקבות ההמלצה הזו, הוזמן שלט אבירים חדש ונוצץ לכבוד יום הולדתו ה-80 שיערך ביום חמישי הקרוב, כולו בוורוד, כמובן.
"לבישת ורוד מביאה מזל למלך" הסבירה רוז טארין, בת 56, את השיגעון. "אני לא רוצה שהוא יהיה חולה". לכן, היא התייצבה לאחרונה בארבע לפנות בוקר בתור לחנות הבגדים הקרובה לביתה, כדי להבטיח לעצמה את אחת החולצות הוורודות במשלוח של אותו יום.
פומיפון אהוב מאוד בקרב נתיניו, המחשיבים אותו כמעין חצי-אל. אפשר למצוא תמונה שלו במרבית הבתים בתאילנד. השגעון לחולצות ורודות הוא לא האופנ ה הראשונה שהוא הנהיג: בחגיגות 60 השנים למלכותו, בשנה שעברה, רבים מהתושבים לבשו חולצה צהובה בכל יום שני, מכיוון שזה היה היום בו נולד.
תאילנד: המלך הוא גם כהן האופנה
1.12.2007 / 23:42