וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בן אדם, לא נשאר לך דם

22.8.2007 / 6:22

תורם דם ותיק שבר לאחרונה את שיא תרומות הדם, כשחצה את קו 260 מנות הדם. האלוף החדש ייאלץ להיגמל מהמחטים בשל גילו

בעוד שמרבית הישראלים כובשים מבטם בקרקע כאשר הם נתקלים בניידת צהובה אימתנית בקרן רחוב, בה יושבים מתנדבים המעוניינים "לגזול" את דמם, מסתבר שאפשר גם אחרת. שיא ישראלי אדום מדם נשבר לאחרונה כאשר עמוס סלומון, תורם ותיק, חגג את תרומת הדם ה-260 שלו.

כעת, אוחז סלומון בתואר הנכסף "אלוף הארץ בתרומות דם". התואר הוענק לו בטקס צנוע, בהשתתפות בני משפחתו הגאה ובכירים בארגון שירותי הדם, שנאספו על מנת לציין את יום הולדתו ה-70 ואת יום חגו כשיאן חדש.

למרבה צערו של סלומון, הוא לא יוכל לשפר את השיא ולהרים את הרף מעלה משום שהחוק הישראלי מגביל את מד"א להתרים בני אדם עד גיל 70. סלומון, כך מסתבר, הנו בן ממשיך לשושלת של תורמי דם. הוריו, נמנו על מקימי את א.ת.ד (ארגון תורמי הדם) בשנת 1936, עוד כשמנות הדם נאספו בבקבוקי זכוכית, בעזרת צינורות גומי.

"מדינת ישראל יכולה להתגאות בכך שבין אזרחיה קיימים אנשים נפלאים כמו עמוס סלומון", אמרה מנהלת שירותי הדם במד"א, פרופ' אילת שנער. "כל זמן שלא הומצא תחליף לדם האדם, אנחנו זקוקים לאנשים כמו עמוס סלומון, מתנדבים, שמוכנים לתת מזמנם ומדמם להצלת חייהם של אלפי פצועים וחולים".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully