וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

18 תרמילאים ניספו בשריפה שפרצה באכסניה בצפון אוסטרליה

23.6.2000 / 12:00

רוב ההרוגים, אנגלים, יפנים ואוסטרלים. בין הניצולים מטיילת ישראלית

למעלה מ-18 מטיילים, רובם בריטים, נהרגו כאשר שריפה פרצה באכסניה בה לנו במדינת קווינסלנד באוסטרליה. אחת הניצולות היא מטיילת ישראלית.

המטיילתנ, נגה קורנר, חולצה בידי צוותי הכיבוי וכבר הספיקה לשוחח עם משפחתה בישראל. מצבה טוב.

צוותי החילוץ סיפרו כי עשרות מהתרמילאים חולצו בידי הכבאים כאשר הלהבות העצומות כילו את הבית שהיה עשוי כולו מעץ בעיר צ'ילדרס, כ-300 ק"מ מצפון לבריסבן. הרשויות בעיר מסרו כי זהותם של חלק מההרוגים ידועה. רובם אנגלים והשאר ספרדים, יפנים, קוראנים, הולנדים ואוסטרלים.
ניצולים המומים סיפרו כי נמלטו מחלונות ומהגג לעבר גגות שכנים, כאשר בניין העץ בן מאה השנים, עלה בלהבות. חלקם ציינו כי לא שמעו כל אזעקה המעידה על שריפה. מפקד הכבאים בעיר אמר כי באכסניה שהו בלילה 86 תרמילאים.
בעונה זו של השנה מגיעים מטיילים רבים לאזור החקלאי ועוסקים בקטיף פרות וירקות כדי לממן את טיולם.

עד ראיה סיפר כי "העשן היה כל כך סמיך עד כי לא יכולת לראות את קצה חותמך". הדבר הקשה מאוד על האנשים להימלט החוצה, לדבריו. סורגים שהותקנו על מרבית החלונות מנעו את היציאה אף הם. "לא הייתה לי ברירה אלא לבעוט בדלת ולקפוץ מהחלון אל הגג כדי לברוח", הוסיף בהתרגשות. עדת ראיה נוספת סיפרה כי שהתה במיטתה שעה ששמעה רעש מחריש אוזניים של זכוכית נשברת. "צעקתי לבנות האחרות בחדר לקום כי חשבתי שמישהו מנסה לפרוץ לחדר, אך מיד הרחנו את העשן והתחלנו לצעוק 'שריפה' 'שריפה', לא הצלחנו לפתוח את הדלת בגלל האש, ברחנו מהחלון אל הגג של חנות שכנה וכך ניצלנו", סיפרה.

הכבאים השתמשו בסולם הידרואלי כדי לחלץ את הדרים בקומה השנייה של הבניין. 9 פצועים נלקחו לבית החולים לאחר ששאפו עשן. ראש ממשלת אוסטרליה, ג'ון הווארד, כינה את האירוע "טרגדיה נוראית". הוא אמר כי משתתף בצערן של משפחות ההרוגים והפצועים".
הסיבה לפרוץ השריפה אינה ידועה עדיין, ורק לאחר ארבע שעות הצליחו הכבאים להשתלט על האש.

0
walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully