וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

משעל לאבו מאזן: אסור לנו להיכשל במכה

יוני מנדל

5.2.2007 / 14:46

משעל יעמוד בראש משלחת חמאס שתפגוש מחר את משלחת פתח בראשות אבו מאזן. "האירועים בשטח לא מאפשרים לנו להיכשל"

ראש הלשכה המדינית של החמאס ח'אלד משעל קרא אמש מדמשק לתנועות חמאס ופתח להגיע לידי "רגיעה יציבה ולא קצובה בזמן". דבריו של משעל נתמכו על ידי הפגנות רחוב שקראו להפסקת הקטל ברשות.

במסיבת עיתונאים שקיים משעל הוא אמר ש"רק דיאלוג וממשלת אחדות לאומית יביאו לפתרון הסכסוכים הפנימיים". הוא בירך את הממשלה הסעודית על שלקחו יוזמה והזמינו את הצדדים לשיחות פיוס, ואישרר כי הוא זה שיעמוד בראש משלחת החמאס בשיחות.

העיתון "אלווטן" הרואה אור בערב הסעודית מדווח, כי משעל ציין שהוא דיבר עם עם אבו מאזן "והחלטנו ששתי המשלחות ינהלו את הדיונים באחווה וברעות". הוא פנה אל אבו מאזן דרך העיתונאים ואמר: "אני קורא לך אבו מאזן ואומר – אין שום אפשרות בפנינו מלבד הצלחת השיחות. אסור לנו להיכשל. המצב בשטח לא מותיר לנו אפשרות כזו".

גורם פלסטינים אישרו בעיתון שגם ראש הממשלה הפלסטיני איסמעיל הניה ייצא לסעודיה להשתתפות בשיחות, בנוסף ליו"ר הרשות אבו מאזן. הפלסטינים מקווים שפסגת כל ראשי ההנהגה הפלסטינית, במכה, בהזמנת המלך הסעודי המכהן כ"שומר המקומות הקדושים", תוכל להביא להפסקת ההרג ותחילת שיתוף הפעולה בין הצדדים.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully