עכשיו זה סופי - עידן ה"בונגה בונגה" ברומא הסתיים. ראש ממשלת איטליה, סילביו ברלוסקוני, אישר הבוקר (רביעי) רשמית, בראיונות לעיתונים ולערוצי הטלוויזיה, כי הוא מתכוון להתפטר מתפקידו, לאחר שיסיים ליישם את הרפורמות הכלכליות שדרש האיחוד האירופי ממדינתו, ולאחר מכן יתקיימו בחירות, ככל הנראה בחודש פברואר, שבהן לא יתמודד. על החלטתו להתפטר הודיע ברלוסקוני עוד אמש לנשיא איטליה, ג'ורג'יו נפוליטנו, לאחר כמה ימים שבהם שב והכחיש כי בכוונתו לפרוש.
סוף עידן ברלוסקוני - כל הכותרות בוואלה!:
אמש: ברלוסקוני הסכים להתפטר
ברלוסקוני שרד עוד הצבעה, אך איבד הרוב בפרלמנט
ברלוסקוני הכחיש את "השמועות" על התפטרותו
האשמות חדשות נגד ברלוסקוני: סחר בבני אדם
איטליה: ברלוסקוני זוכה מאישומי מעילה והונאה
"עלינו לספק לאירופה ולעולם איתות חזק ומהיר כי אנחנו לוקחים את העניינים ברצינות", אמר ברלוסקוני בראיון טלפוני לאחת מתוכניות הבוקר בטלוויזיה. בראיון לעיתון "לה סטמפה", הסביר כי "אתפטר ברגע שחוק התקציב יעבור, ומאחר שאני מאמין שלא ניתן להשיג רוב מעבר לכך, אני צופה שייערכו בחירות בתחילת חודש פברואר. אני לא אהיה מועמד בבחירות אלה".
החלטתו של ברלוסקוני נפלה לאחר שאתמול איבד את הרוב שהיה לו בפרלמנט, בהצבעה על אחד ממרכיבי הרפורמה הכלכלית, בשל "מרד" של שורת חברים בקואליציה שלו. החוק אמנם אושר, אך רק משום שאנשי האופוזיציה נעדרו מההצבעה, כשעל רקע ההצבעה רק גברו הקריאות להתפטרותו - אליהן הצטרף גם שותפו העיקרי לקואליציה, ראש מפלגת "הליגה הצפונית" הימנית-קיצונית, אומברטו בוסי, שקרא להחליף את ברלוסקוני במזכ"ל מפלגתו ושר המשפטים לשעבר, אנג'לינו אלפנו, שכבר "סומן" בערב כיורש של ברלוסקוני.
הלחץ הציבורי להתפטרותו של ברלוסקוני גבר בימים האחרונים, לאחר שממשלתו אישרה בשבוע שעבר את שורת הרפורמות הכלכליות שדרשו צרפת וגרמניה, כתנאי לאישור חבילת חילוץ של האיחוד האירופי בסכום של 1.8 טריליון אירו לכלכלה האיטלקית המקרטעת, בדומה לזו שצפויה יוון לקבל. הרפורמות כוללות, בין היתר, את העלאת גיל הפרישה ל-67 החל משנת 2026, מכירת נכסים ממשלתיים ורפורמה בחוקי העבודה שתקל על מעסיקים לפטר עובדים - סעיף שמכעיס במיוחד את איגודי העובדים באיטליה. בכינוס מדינות ה-G-20 שנערך בשבוע האחרון בקאן שבצרפת, נצלב ברלוסקוני מכל עבר על ידי מנהיגי האיחוד שתבעו ממנו ליישם את הרפורמות בהקדם.