אחראי האמל"ח המתקדם בחיזבאללה, חסן א-לקיס, שנורה הלילה מחוץ לביתו שבביירות, נטמן בשעות הצהריים (רביעי) בעיר הולדתו בעלבק שבקרבת הגבול בין לבנון לסוריה. העיתון הלבנוני "א-נשרה" דיווח כי בהלווייתו נכחו בין היתר חבר מועצת השורא של הארגון השיעי, השייח' מוחמד יוזבק, וראש הוועד הפועל של הארגון, האשם צפא א-דין. "דמו של א-לקיס לא נשפך לשווא", הצהיר יוזבק בפתח ההלוויה. "בימים הקרובים יידע כל העולם מי אתה".
עוד על חיסולו של בכיר חיזבאללה בביירות:
מיד לאחר החיסול - חיזבאללה האשים את ישראל
פרופיל: מי אתה חסן א-לקיס?
הראיות מובילות לישראל / פרשנות
א-לקיס היה אחד מראשי פרויקט הרקטות של הארגון השיעי. הוא היה אחראי על נושאי המחקר והפיתוח במערך הרקטי וכן על אמצעי לחימה טכנולוגיים מתקדמים. על פי הדיווחים בלבנון, א-לקיס, שהיה מקורב לראש הארגון חסן נסראללה, נורה סמוך לחצות חמש פעמים בראשו ובצווארו על ידי אלמונים, כשהחנה את מכוניתו בתוך חניון תת-קרקעי מתחת לביתו בשכונת סנט תרז שבאזור הדאחייה בבירה הלבנונית. בדיווחים נוספים נאמר כי שלושה בני אדם ביצעו את החיסול אחרי שארבו לו בשעה ששב מהעבודה.
בחיזבאללה מיהרו להאשים את "האויב הישראלי" בחיסול. "האויב יישא במלוא האחריות על הפשע הפחדני הזה, ועל הניסיונות החוזרים ונשנים לפגוע בראשי חיזבאללה", נכתב בהודעה מטעם הארגון. על פי פרסומים בלבנון, ישראל ניסתה לחסל את א-לקיס כבר בשנת 2006 במהלך מלחמת לבנון השנייה, אך נכשלה. בתקרית הפציצו מטוסים ישראליים את ביתו של א-לקיס, שבאותה שעה לא נכח במקום. בנו של בכיר חיזבאללה נהרג באותה תקיפה.
עם זאת, ארגון המכנה את עצמו "חופשיי הסונה בבעלבק" קיבל על עצמו אחריות להתנקשות. בהמשך הפיץ גם ארגון לבנוני בשם "גדודי לוחמי האומה האיסלאמית" הודעה לכלי תקשורת מקומיים לפיה אנשיו אחראים לחיסול, שבוצע כחלק ממבצע "פלישה לפרבר הדרומי" בעיר ביירות. בהודעה נטען כי "הגיבורים הצליחו להסתנן לפרבר הדרומי במטרה להתנקש בא-לקיס, בין האחראים העיקריים לטבח בסוריה".
בישראל הכחישו בצורה גורפת כל מעורבות בחיסול. "לישראל אין קשר לתקרית הזו", אמר דובר משרד החוץ, יגאל פלמור. "ההאשמות האוטומטיות האלה הן רפלקס מולד של חיזבאללה. הם לא צריכים ראיות או עובדות, הם פשוט מאשימים את ישראל בכל דבר".