חרף ההתנצלות הישראלית והניסיון להשיב את היחסים עם טורקיה לתקינותם, הודיעה הערב (שלישי) התובעת של בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג כי תפתח בבדיקה ראשונית סביב אירוע המשט לעזה במאי 2010. בהצהרה שפרסמה, הסבירה התובעת כי מחובתה לפתוח בבדיקה בעקבות פנייה שהתקבלה מאיי קומורו, המדינה השוכנת באוקיינוס ההודי, אשר על שמה נרשם אחד מכלי השיט במשט.
"משרדי יערוך בדיקה ראשונית כדי לקבוע אם קיים בסיס לפתיחה בחקירה", אמרה התובעת, פאטו בנסודה, בתגובה לפנייה, שהועברה באמצעות משרד עורכי דין טורקי. יצוין, כי מספר מועט ביותר של בדיקות ראשוניות הוביל בעבר לחקירה מלאה. גם במקרים אלה, לרוב לא הוגשו כתבי אישום.
במהלך המשט לעזה השתלטו לוחמי שייטת 13 על הספינה "מאווי מרמרה". במהלך ההשתלטות נהרגו תשעה אזרחים טורקים. רק לאחרונה, כשלוש שנים לאחר התקרית ובעקבות שיחה טלפונית שבמהלכה הביע ראש הממשלה בנימין נתניהו התנצלות בפני ראש ממשלת טורקיה רג'פ טייפ ארדואן על האירועים, החלו הצדדים במאמצים להשבת היחסים בין ירושלים לאנקרה למסלולם.
בשבוע שעבר גיבשו נציגי ישראל וטורקיה טיוטה להסכם פיוס בין המדינות. מלשכת ראש הממשלה נמסר כי בתום פגישה ממשוכת שהתקיימה "באווירה טובה" במשרד החוץ בירושלים, הגיעו צוותי העבודה לטיוטה מוסכמת, "אולם נדרשות הבהרות נוספות לגבי נושאים ספורים". עוד נמסר כי "הצדדים מצפים להגיע להסכמה בקרוב".