לאחר התגובה האמריקאית, מגיע תורו של האו"ם: מזכ"ל הארגון באן קי-מון גינה אמש (ראשון) את החלטת ממשלת ישראל לבנות 3,000 יחידות דיור במזרח ירושלים וביהודה ושומרון, בתגובה על החלטת האו"ם להכיר ברשות הפלסטינית כמדינה משקיפה לא-חברה בארגון. באן הגדיר את ההחלטה כ"מכה אנושה כמעט" לסיכויים להסדר שלום כלשהו עם הפלסטינים.
"ההתנחלויות אינן חוקיות תחת החוק הבינלאומי, ואם אכן יורחבו ההתנחלויות, הדבר יהווה מכה אנושה כמעט לסיכויים שעוד נותרו להבטחת פתרון שתי המדינות", נכתב בהודעה שפרסם משרדו של באן. "המזכ"ל חוזר על קריאתו לכל המעורבים לחדש את המשא ומתן ולהגביר את המאמצים לשלום מקיף, צודק ובר-קיימא, ולהימנע מצעדים פרובוקטיביים. דוברו אף אמר כי המזכ"ל הביע "דאגה עמוקה ואכזבה" מההחלטה, שעשויה לנתק לחלוטין את מזרח ירושלים מהגדה המערבית.
אתמול התייחסה מזכירת המדינה האמריקאית, הילרי קלינטון, להחלטת ממשלת ישראל מסוף השבוע, ואמרה כי "הממשל האמריקאי הבהיר לישראל שהפעולות הללו מעכבות את שיחות השלום". בדברים שנשאה בפורום סבן בוושינגטון אמרה קלינטון כי ארצה תסייע בשיחות שלום ישירות בין ישראל לפלסטינים ככל שתידרש לכך. "אם וכאשר הצדדים יהיו מוכנים להיכנס למשא ומתן ישיר כדי לפתור את הקונפליקט, הנשיא אובמה יהיה שותף מלא לשניהם", אמרה. למרות זאת, היא הדגישה את הקו האמריקאי הדוחה מגעים עם תנועת חמאס. "לעולם לא נשתף פעולה עם טרוריסטים. חמאס צריך לגנות את האלימות ולהכיר בזכותה של ישראל להתקיים".
ממשלת ישראל דווקא הקשיחה היום את עמדתה ביחס לפלסטינים. ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר יובל שטייניץ הודיעו כי ישראל לא תעביר 100 מיליון דולרים מכספי המסים שהיא גובה עבור תשלום משכורותיהם של עובדי הרשות הפלסטינית בחודש נובמבר, עקב המהלך באו"ם. לפי ההחלטה, הכספים ישמשו לקיזוז חובותיה של הרשות הפלסטינית לחברת החשמל, העומדים על למעלה מ-700 מיליון שקלים.