גורמים רשמיים באירן דיווחו השבוע כי מערכת הבריאות במדינה סובלת ממשבר חריף בכסף ובתרופות. הסנקציות שהטילו מדינות המערב על המדינה, יחד עם טיפול בעייתי של הממשלה, הביאו לכך שבתי החולים במדינה עודכנו לאחרונה בכך שהם עובדים ב"תנאי מלחמה" וכי עליהם לנפק תרופות באופן חסכוני.
רבים מהרופאים במדינה, שנהגה לסבסד את מרבית הטיפולים באזרחיה, הביעו לאחרונה תסכול מהמצב שאליו נקלעו בתי החולים. "ידינו קשורות", אמרה נסרין, רופאה מהעיר שיראז שבדרום-מערב המדינה. "קיבלנו רשימה של 120 תרופות שלא ניתן לספק, מכיוון שהמלאי שלהן אזל". היא ציינה כי המחסור החמור ביותר נרשם בתרופות לבעיות לב, לסוכרת ולסרטן. זאת לעומת התרופות לתופעות קלות יותר שניתן לרכוש ללא מרשם, מהן יש מלאים גדולים בחנויות.
המשבר נובע כאמור משילוב של השפעת הסנקציות המערביות על אירן בגלל סירובה להפסיק בפיתוח תכנית הגרעין שלה, יחד עם מהלכי הממשלה המקומית, שזכו בחודשים האחרונים לביקורת. ראש ועדת הבריאות של הפרלמנט האירני, חוסיין עלי שחריארי, אמר החודש כי "הממשלה משחקת עם בריאות האזרחים ולא מספקת את התקציבים הדרושים". הוא ציין כי מחירו של טיפול כימותרפיה עלה פי ארבעה בשנה האחרונה. "אנו נאלצים לשלוח את רוב המטופלים שלנו, שאינם עשירי המדינה, למות", אמר שחריארי.
בשל הירידה התלולה ברווחי המדינה מייצוא הנפט, וחוסר היכולת לחתום על חוזי מסחר בינלאומיים, קיבל משרד הבריאות האירני עד כה רק חלק קטן מהתקציב השנתי, שנועד לשמש לניהול בתי החולים ולרכישת מכשור רפואי, ציוד ותרופות.