שר החינוך: האיומים על המפקחת - איבוד פרופורציה
22/05/13 20:07
מאת: מיכל רשף, מערכת וואלה! חדשות
רצחו וירשו: הורים מתעללים מקבלים כספי הפיצויים
22/05/13 18:18
מאת: דנה ויילר-פולק, מערכת וואלה! חדשות
סייעת בגן בדרום חלתה בשחפת, חשש שילדים נדבקו
22/05/13 15:15
מאת: רמי שני, מערכת וואלה! חדשות
סערת הבחינה: איומים על המפקחת על מקצוע המתמטיקה
22/05/13 14:00
מאת: מיכל רשף, מערכת וואלה! חדשות
משפחת ההרוג בפיצוץ המוקש: "מי יצחיק אותנו?"
22/05/13 13:29
מאת: שבתי בנדט, מערכת וואלה! חדשות
חברה

גזענות בנצרת עילית: "ילדינו לא יתחנכו עם ערבים"

מאת: קובי דוד, מערכת וואלה! חדשות
פייסבוק טוויטר

פרויקט של משרד החינוך המנסה לשלב בין ילדי גן יהודים וערבים עורר סערה בעיר. ההורים מאיימים בשביתה: "הבת שלי לא תתחבר עם ילד או ילדה ערבים. נעשה הפרדה מוחלטת בגן"


פרויקט של משרד החינוך, המנסה לשלב בין ילדים יהודים לערבים, הצליח לעורר סערה גדולה בעיר המעורבת נצרת עילית, בה מתגוררים כבר שנים רבות יהודים לצד ערבים. הורי הילדים בגן החובה "לילך" מאיימים לסגור את הגן ולהשבית את הלימודים, אם הפרויקט יחל לפעול בימים הקרובים כמתוכנן.

גן "לילך", השוכן בשכונת הר יונה בעיר, נבחר בתחילת השנה להתנסות בפיילוט ייחודי של משרד החינוך. המיזם החדש "הכר את השונה" נועד לחבר בין יהודים לערבים תחת השאיפה לדו-קיום בין שני העמים. במסגרת הפרויקט, יארחו מדי שבוע ילדי הגן את ילדי גן "ניצן", בו מתחנכים ילדים ערבים המתגוררים בנצרת עילית. יחד, הם ייחשפו למנהגים השונים בין שתי התרבויות, וינסו לקיים שיתופי פעולה חינוכיים בין שני הגנים לאורך השנה.


"אני לא אתן יד לכך שהבת שלי תלמד על המנהגים והמסורת של בני העדה הערבית". גן "ניצן" בו מתחנכים ילדים ערבים (צילום: ערן גילווארג) "אני לא אתן יד לכך שהבת שלי תלמד על המנהגים והמסורת של בני העדה הערבית". גן "ניצן" בו מתחנכים ילדים ערבים (צילום: ערן גילווארג)

"אני לא אתן יד לכך שהבת שלי תלמד על המנהגים והמסורת של בני העדה הערבית". גן "ניצן" בו מתחנכים ילדים ערבים (צילום: ערן גילווארג)


את המפגש המיוחל מנסים ועד הורי הילדים למנוע בכל דרך אפשרית. "אני לא אתן יד לכך שהבת שלי תלמד על המנהגים והמסורת של בני העדה הערבית". הסביר יו"ר הוועד בשיחה עם וואלה! חדשות. "מספיק לי שאנחנו גרים בשכנות זה לצד זה. אין צורך שהילדים שלנו יתחנכו עם ערבים". בגן "לילך" לומדים כ-22 תלמידים, ביניהם גם שלושה ילדים ערבים. "אין לנו שום דבר נגדם", מבהיר. "אני לא רואה לנכון שבעתיד הבת שלי תתחבר עם ילד או ילדה ערבים. היא לא חונכה על כך בבית".

אחת האימהות הוסיפה: "אני לא מבינה למה הבן שלי צריך ללמוד על חג המולד או על שאר מנהגים לא יהודים. "אנחנו חיים במדינת ישראל, מדינה בעל צביון יהודי. אין טעם לנסות לחנך את ילדינו אחרת".

ההורים המודאגים מיהרו לפנות אל רב העיר בנצרת עילית, הרב ישעיהו הרצל, בתקווה שזה ינסה לשכנע את ראש העירייה, שמעון גבסו, לבטל את הפרויקט. "הנושא נמצא בבדיקה. אני מבין את רצון ההורים. יש לנו מספיק בעיות עם איך להשתלב אחד עם השני בתוך העם שלנו", סיפר הרב ישעיהו. לדבריו, הדו-קיום בעיר נשמר בצורה טובה לאורך השנים. "כל אחד רשאי לחיות את חייו לפי רצונו. הורי הילדים חוששים שהקרבה שתיווצר עלולה לגרום לבעיות בעתיד. כמו חשש להתבוללות, או לחשיפה של מאכלים לא כשרים".


"אנחנו נעשה הפרדה מוחלטת בגן, גם אם מדובר במחיר של סגירת הגן" (צילום: ערן גילווארג) "אנחנו נעשה הפרדה מוחלטת בגן, גם אם מדובר במחיר של סגירת הגן" (צילום: ערן גילווארג)

"אנחנו נעשה הפרדה מוחלטת בגן, גם אם מדובר במחיר של סגירת הגן" (צילום: ערן גילווארג)


ועד ההורים, שפנה לרשות המקומית ולגורמים במשרד החינוך במחוז הצפון, מאיים כי אם לא יימצא פתרון בהול, ישבית את הלימודים או יסגור את הגן. "אנחנו נעשה הפרדה מוחלטת בגן", הוסיף יו"ר הועד, "גם אם מדובר במחיר של סגירתו". חבר מועצת העירייה ומועמד לרשות העיר, זאב הרטמן, הוסיף: "אנחנו רואים בחומרה רבה את האירוע. אני אפנה לשר החינוך ואעמיד בפניו את חומרת הבעיה. אין לי צל של ספק שהפרויקט הזה לא יקרום עור וגידים".

מעיריית נצרת עילית נמסר בתגובה: "נקבע מפגש משותף לנציגי ההורים עם ראש העיר, שמעון גפסו, ומנהלת המחוז במשרד החינוך, ד"ר אורנה שמחון. אנו משוכנעים כי בשיח והידברות ניתן לפתור את העניין".

ממשרד החינוך נמסר בתגובה: ''מדובר בתכנית פדגוגית, חינוכית וערכית המאושרת על ידי המשרד הראשי. הנושא מטופל לגופו של עניין על ידי המחוז, הפיקוח, ההורים והרשות המקומית וכבר זומן מפגש לשיח משותף בין כל השותפים, למועד קרוב".


עוד באותו נושא:
אהבת חינם: ילדי ערבים ומתנחלים בקייטנה משותפת
עלונים חולקו לערבים בבירה: "התרחקו מיהודיות או שתיפגעו"
"לחקור סימון החנויות שמעסיקות ערבים במחנה יהודה"

לפניות לכתב: davidkobi@walla.com

 
צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי