לא רק בעיראק: נשיא ארצות הברית ברק אובמה יודיע היום (שלישי) על תכנית סיוע נרחבת למאבק בנגיף האבולה שהתפשט במערב אפריקה וגרם עד כה למותם של כ-2,400 בני אדם. הסיוע יכלול בנייה של 17 מרכזים רפואיים, הכשרה של אלפי עובדי בריאות והקמת מרכז בקרה צבאי במונרוביה בירת ליבריה לתיאום בין הגורמים השונים. וושינגטון תקצה לטובת המשימה 3,000 חיילים, ועלותה עשויה להגיע ל-750 מיליון דולרים.
עוד על התפרצות הנגיף המסוכן:
נשיאת ליבריה פיטרה בכירים שסירבו לשוב בשל האבולה
האם התרופה לאבולה נמצאת בדמם של חולים שנרפאו?
"אלפי מקרי הידבקות חדשים בליבריה בשבועות הקרובים"
אובמה ספג בעת האחרונה ביקורת על כך שאינו עושה די לטיפול במגיפה, שבהתפרצות האחרונה שלה נדבקו בה כמעט 5,000 בני אדם במערב אפריקה. היום הוא יסייר במרכז הלאומי לבקרת מחלות באטלנטה כדי להפגין את מחויבותו לעניין, ויפרוש שם את עיקרי התכנית.
פקיד בכיר בבית הלבן אמר הלילה לכתבים כי התכנית שאובמה יציג "תבטיח כי התגובה הבינלאומית תהיה יעילה ותסייע לבלום את המשבר". לדבריו, בכל אחד מ-17 מרכזי הטיפול שיוקמו יהיו מאה מיטות, והם ייבנו בהקדם האפשרי. נוסף על כך, התכנית האמריקנית תתמקד בהכשרה, ואנשי רפואה של צבא ארצות הברית ילמדו 500 עובדי רפואה בשבוע במשך חצי שנה לפחות כיצד לטפל בחולי אבולה.
לפי ההערכות של ארגון הבריאות העולמי, המדינות העיקריות שבהן התפשטה המחלה גינאה (394 נספים), ליבריה (466 נספים) וסיירה לאון (365 נספים) זקוקות למספר הגדול פי שלושה לפחות של עובדי רפואה ובריאות מזה הקיים היום בשטחן. מדובר בכ-600 רופאים ובכאלף עובדים.
ממשל אובמה ביקש מהקונגרס 88 מיליון דולרים נוספים למאבק באבולה, ובכלל זה 58 מיליון דולרים כדי להאיץ את ייצור התרופה ZMapp ושני חיסונים ניסיוניים נוספים. גורמים רשמיים בוושינגטון אמרו כי הפנטגון ביקש הקצאה של חצי מיליארד דולרים למימון הסיוע ההומניטרי.
בסוף השבוע דווח ב"ניו יורק טיימס" כי נשיאת ליברליה, אלן ג'ונסון-סירליף, פנתה במכתב לנשיא אובמה, ובו ביקשה ממנו סיוע בהול. "אהיה כנה איתך ואגיד כי בשיעור הנוכחי (של מקרי ההידבקות), לעולם לא נשבור את שרשרת ההדבקה והנגיף יהלום בנו", כתבה נשיאת ליבריה. במכתב היא ביקשה מעמיתה האמריקני 1,500 מיטות אשפוז ושצבאו יקים ויתפעל בית חולים ייעודי בבירה מונרוביה.