תצלומי לוויין חדשים מעידים על פעילות במתקן גרעיני שמור באראק שבאירן, שפקחי האו"ם לא הורשו לבקר בו ב-18 החודשים האחרונים, כך דיווח הלילה (רביעי) ה"טלגרף" הבריטי. על פי הדיווח, התצלומים שצולמו בתחילת החודש, מראים כי אירן מפעילה מתקן להפקת מים כבדים, החיוניים לצורך הפעלת כור גרעיני המסוגל לייצר פלוטוניום. החומר עלול לשמש להרכבת פצצה גרעינית.
על פי הדיווח בטלגרף, בתצלומים ניתן לראות סימני פעילות במתקן, בהם ענן אדים המצביע על הפקת מים כבדים במקום. פקחים מטעם הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (סבא"א) מנועים מלבקר באתר מאז אוגוסט 2011, חרף בקשות חוזרות ונשנות לקבלת מידע על המקום, הממוקם כ-240 קילומטרים מדרום-מערב לטהרן. סבא"א ומדינות המערב השיגו בעבר מידע המצביע על פעילות במתקן באראק זה מכבר, ואולם תצלומי הלוויין ממחישים לראשונה כי קיימת פעילות באתר. הפרטים על תכנית הפלוטוניום של אירן מתפרסמים על רקע חידוש השיחות בין המערב לטהרן שנועדו להפיג את החששות בנוגע לשאיפות של אירן בתחום הגרעין.
היום יימשך סבב השיחות בין שש המעצמות לאירן באלמטי שבקזחסטן. בתום היום הראשון לשיחות מסר דובר שרת החוץ של האיחוד האירופי, קתרין אשטון, כי אתמול הועברה לאירן הצעה והם ממתינים עתה לתשובתה שאמורה להימסר היום. "היה לנו יום פורה", אמר הדובר, מיכאל מאן, והוסיף כי "אנו מקווים לתשובה מפורטת מאירן".
נציגי המערב הציעו לאירן כי הם יתחייבו בעתיד להסיר חלק מהעיצומים תמורת הסכמת טהרן לצמצום העשרת האורניום בשטחה, להגברת הפיקוח על תכנית הגרעין שלה ולהעברת חלק מהאורניום שהיא מעשירה אל מחוץ לשטחה. המטרה המרכזית של נציגי המעצמות היא להשיג הסכמה כי הדיונים ימשכו בתדירות גבוהה בדרג של מומחים כדי שניתן יהיה לדון בפרטים ולא רק בעקרונות כלליים. עם זאת, גורמים במערב ספקנים בנוגע לסיכויים להשיג אפילו את הסכמת טהרן למתווה, כיוון שאירן נקלעת לתקופת בחירות. לאור התבטאויות מנהיגיה בשבועות האחרונים, כולל המנהיג העליון עלי חמינאי, לא ניכרים סימנים שאירן מעוניינת להגיע להסדר כלשהו.
לפני כשבוע פרסמו אנשי הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית דו"ח לפיו אירן השביתה כמה ימים קודם לכן את הכור להפקת חשמל בבושהר. הסיבה למהלך לא נמסרה, ולא ברור מהדו"ח האם מאז שב הכור לפעולה, או שמא הוא עדיין מושבת. מאז הושלמה בנייתו על ידי רוסיה, סבל הכור מתקלות אשר גרמו בעבר להשבתתו, אולם מומחים הדגישו כי השבתת הכור עשויה גם לאפשר לאירן להוציא את מוטות הדלק המשמשים להפעלת הכור בלי שתהיה על כך בקרה, וזאת למרות ההסכם עם רוסיה המחייב את אירן להחזיר לה את מוטות הדלק המשומשים. מבחינה תיאורטית, קיימת אפשרות שאירן עושה פעולות אלו כתרגיל לבדיקת הערנות של רוסיה, אם וכאשר תחליט להשתמש באותם מוטות דלק ולמחזרם כדי להפיק מהם חומר בקיע לפצצת גרעין.