(צפו בשיגור הרקטות לאילת מחצי האי סיני, רביעי)
בניגוד להסכם השלום ועל אף השיפור המשמעותי בקשרים הביטחוניים בין שתי המדינות, הזרימה מצרים בחודשים האחרונים - בכמה מקרים נפרדים - כוחות צבא לסיני, ללא תיאום מראש עם הצד הישראלי. גורמי ביטחון בישראל מסרו היום (חמישי) לוואלה! חדשות כי במקרים מסוימים תיאם הצבא המצרי את הכנסת הכוחות רק בדיעבד.
מרבית הדרישות שהעבירה מצרים להכנסת כוחות צבא לסיני נענות בחיוב על ידי הצד הישראלי. ערב נפילתו של הנשיא לשעבר, חוסני מובארק, בפברואר 2011 אף אישרה ישראל למטוסי חיל האוויר המצרי לבצע משימות סיור ואיסוף מודיעין בשמי סיני. כמו כן, קיבלו המצרים אישור להפעיל סירות משמר של חיל הים באזור אל-עריש לחופי הים התיכון. במקביל, גם שודרג כוח השיטור שפועל סמוך לציר פילדלפי ואליו צורפו חיילים מצרים.
ואולם, כמה שבועות לאחר הפיגוע בחודש אוגוסט האחרון שבו נהרגו 16 חיילים מצרים בגבול, הכניס הצבא המצרי כוחות לסיני, ובכלל זה כוחות שריון - ללא תיאום עם ישראל. לאחר המקרה, ובעקבות החלפת מסרים בין ירושלים, וושינגטון וקהיר, חזרו המצרים לפעול בתיאום מלא מול ישראל. מאז, מעידים בכירים ישראלים ומצרים, הקשר הביטחוני בין המדינות הולך ומתהדק, ולמעשה, הוא הטוב ביותר אי פעם.
"ירח דבש" יחסי
אך דווקא בתקופת "ירח הדבש" היחסי נרשמו לאחרונה כמה חריגות. הצבא המצרי - במתכוון או שלא, הכניס יותר מפעם אחת כוחות לסיני בלי שהתקבל לכך אישור מוקדם. כך, לדוגמה, הועברה פלוגת חיל רגלים מצרית לאזור שארם א-שייח', בניגוד להסכמים קודמים. לאחר מכן, הוציאו המצרים את הפלוגה משם. בנוסף, הועברו כוחות צבא לאזור המערבי של חצי האי, שנועדו לאבטח את התעלה - אך שוב ללא אישור. בימים האחרונים, נראו תמונות של כוחות שריון מצריים בדרום מערב סיני.
בצד הישראלי מתייחסים לחריגות בסלחנות רבה ולא מייחסים להן כוונות זדוניות. "לכל היותר, אי-סדר בצד המצרי", הגדיר זאת גורם ביטחוני בשיחה עם וואלה! חדשות. על פי אותו גורם, אין מדובר בשינוע כוחות המפר משמעותית את הסכם השלום בין המדינות והוא אינו מפר את האיזון בסיני. על פי הערכות שונות, לצבא המצרי יש כיום כ-3,000 חיילים הפרושים בקו הראשון מול ישראל ועזה ועוד כוחות גדולים יותר בקווי היערכות פנימיים יותר בסיני.
מדובר צה"ל נמסר בתגובה כי "הפעילות הצבאית המצרית בסיני מתואמת עם מערכת הביטחון הישראלית ומאושרת על ידי הדרגים הבכירים בישראל, לצורך התמודדות עם אתגרי הביטחון בסיני אשר מהווים איום על שתי המדינות".
אתמול שוגרו מסיני שני טילי גראד לעבר אילת. אחת הרקטות התפוצצה סמוך לשכונת מגורים בעיר, והאחרת סמוך לגבול עם עקבה שבירדן, בלי לגרום לנפגעים. הרקטה שנפלה בלב העיר גרמה לנזק קל למבנה. סוללת מערכת "כיפת ברזל" הפרושה באזור העיר זיהתה את שיגור הרקטה והפעילה את מערכת הצופרים, אולם לא יירטה את שתי הרקטות. ארגון ג'יהאדיסטי בשם "מועצת השורא של המוג'הידין בסביבות ירושלים", קיבל אחריות לירי ואף פרסם סרטון שתיעד את אנשיו מבצעים אותו.