(צילום: רויטרס, עריכה: יותם בן-דוד)
ביפן נמשכים המאמצים לקירור הכורים הגרעיניים בפוקושימה, מהם דולפת קרינה גרעינית, ואולם בסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית עדיין סקפטיים: ראש הסוכנות, יוקיה אמאנו, אמר אמש (שבת) כי "אין כל שינוי במצב הכורים הגרעיניים בהשוואה לאתמול". בשל אי אספקת החשמל, נעשים מאמצים ניכרים בימים האחרונים להנחת כבלי חשמל שיאפשרו את הפעלת משאבות המים שיקררו את הכורים. העבודות אמורות להסתיים מחר.
בתוך כך, הממשלה המליצה לתושבים המתגוררים באזור הכור להתחיל ליטול כדורי יוד, ולפי כמה דיווחים, נמצאה רמה נמוכה של קרינה במוצרי מזון שמקורם באזור פוקושימה, בין היתר במוצרי חלב ובתרד, ואף בזרימת המים בעיר הבירה טוקיו.
גם הבוקר נמשכו הפעולות לצינון הכורים בפוקושימה בעזרת סילוני מים. שר ההגנה, טושימי קיטאצווה, אמר כי השאיפה היא להפעיל מתקנים שיוכלו להזרים מים לכורים באופן רציף. צוותי הכיבוי שהגיעו עד כה לאזור הכור, בהם כבאיות אזרחיות ורכבי צבא, נאלצו לסגת תוך זמן קצר כדי להימנע מחשיפה לקרינה. גם המסוקים שחגו מעל המתחם הגרעיני במשך שעות נאלצו לחזור לבסיסם כדי לא לסכן את טייסיהם, ואף נראה שחלק גדול מהמים שנשאו המסוקים כלל לא פגע בכורים.
אל תפספס
גם בישראל מתגייסים לטובת יפן
מצבם המחמיר של הכורים הגרעיניים בשטחה הביא לגיוס של בינלאומי לעזרת יפן: משרד ההגנה האמריקאי הודיע כי צוות מיוחד המתמחה בפעולה באזורים עתירי-קרינה מוכן לצאת ליפן במקרה של החמרה נוספת במשבר הגרעיני, וגם סין, בצעד נדיר, הודיעה כי תעמוד לצידה של יפן "כדי להגביר את שיתוף הפעולה בתחום הגרעין", כמו גם דרום קוריאה. כמו כן, משלחת מקדימה של פיקוד העורף, הכוללת שני רופאים, יצאה הערב ליפן. מטרת המשלחת היא להעריך את הצרכים לקראת יציאת משלחת רפואית נרחבת לאזור מוכה האסון.
בצל ההתמקדות הגוברת בסכנות הדליפה הרדיואקטיבית, נמשכים החיפושים אחר אחרוני הניצולים מרעש האדמה וגלי הצונאמי, ונמשך הטיפול ברבים שנותרו ללא קורת גג. מניין ההרוגים הרשמי באסון עד כה עלה ל-7,197, ו-10,905 בני אדם עדיין מוגדרים כנעדרים. הממשלה ביקשה ממחוזות ומעיריות ברחבי המדינה להיערך לקליטת ניצולים מהאזורים מוכי האסון, שכן כמעט 400,000 בני אדם עדיין חיים במקלטים זמניים ובאזורים שהוסבו להלנת אלה שנותרו ללא קורת גג.
(עדכון ראשון: 23:28)