(נתניהו על המו"מ בישיבת הממשלה, הבוקר)
המשלחת הישראלית הגיעה להמשך השיחות בקהיר, אבל בירושלים ממשיכים להפגין פסימיות: גורם מדיני ישראלי אמר היום (ראשון) כי "לא ברור אם תהיה הסדרה", והוסיף כי בישראל מתכוננים גם לאפשרות שהשיחות ייכשלו. במצב כזה, הסביר, ישנן שתי אפשרויות: חידוש האש, או צעדים חד-צדדים של ישראל למתן הקלות הומניטריות לתושבי עזה, תוך הקפדה על העיקרון ששקט ייענה בשקט ואילו ירי ייענה בירי.
בירושלים הדגישו כי אם חמאס יחדש את הירי לעבר ישראל, "התגובה תהיה חזקה". גורמים מדיניים אמרו כי בסוף השבוע שעבר, כאשר חמאס ירה מרגמות לעבר יישובי עוטף עזה, צה"ל תקף כ-160 מטרות ברצועת עזה. לגבי מתן הקלות לתושבי עזה, בין אם באופן חד צדדי או במסגרת הסדרה, עמדת ראש הממשלה היא שכל צעד שיתבצע בשטח יתואם עם הדרג הביטחוני ויתבצע אך ורק בכפוף לשיקולי הביטחון של ישראל.
עוד בנושא
"מתקפת סייבר איראנית גדולה על ישראל בזמן המבצע"
100 מפות, אלפי נקודות אדומות: "אטלס ההרס" של עזה
בנט: להפסיק מיד את המו"מ עם חמאס ולפתוח המעברים
מוקדם יותר התייחס ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בפתח ישיבת הממשלה למגעים המתנהלים בקהיר בנושא עזה, ואמר כי ישראל לא תסכים להסדרה שאינה מבוססת על הכרה בצורכי הביטחון שלה. נתניהו הדגיש כי חמאס הפסיד במערכה בעזה וכי רק שקט ארוך טווח ימנע ממנו מפלה נוספת. "אם חמאס חושב שעל ההפסד הצבאי הוא יחפה בהישגים מדיניים, הוא טועה", אמר נתניהו.
ראש הממשלה הוסיף כי "כל עוד לא ישוב השקט, חמאס ימשיך לספוג מכות קשות מאוד". על המגעים בקהיר אמר כי המשלחת הישראלית שמשתתפת בשיחות הונחתה "לעמוד על צורכי הביטחון של ישראל". נתניהו הוסיף כי "רק אם יהיה מענה ברור לצרכים הביטחוניים שלנו - נסכים להגיע להבנות. בחודש האחרון החמאס ספג מכה צבאית קשה. אנחנו השמדנו לו את מערך המנהרות שהוא חפר במשך שנים, פגענו במאות מחבלים, יירטנו את הרקטות שהוא צבר במטרה לבצע אלפי פגיעות קטלניות בעורף הישראלי, וסיכלנו את הפיגועים שהוא ניסה לבצע נגד אזרחי ישראל".
גם בצד הפלסטיני מעריכים כי ההסכמה לא נראית קרובה ואמרו בסוף השבוע כי קיימים נושאים מרכזיים עליהם עדיין יש מחלוקת. ראש הלשכה המדינית של חמאס, חאלד משעל, אמר אתמול בריאיון לרשת "אל-ג'זירה" כי ארגונו יתעקש על הקמת נמל ימי ושדה תעופה ברצועת עזה - שתי דרישות שישראל ומצרים דוחות על הסף. "אנחנו רוצים שהתוקפנות תיפסק, שהמצור ייגמר, שתושבי עזה יזכו לחינוך ולבריאות ודורשים נמל, שדה תעופה וסוף לכיבוש ולהתנחלויות", אמר.
מנהיג נוסף בחמאס, איסמעיל רדואן, התבטא אתמול באופן דומה ואמר כי חמאס מסרב לדחות את הדיון בעניין הקמת נמל ימי ושדה תעופה לשלב מאוחר יותר, כפי שהוצע במתווה המצרי. לפי פרסומים שונים, רק חודש אחרי החתימה על הסכם יתקיים בקהיר סבב נוסף של משא ומתן, ובו יידונו השבת גופות החיילים שנחטפו, שחרור האסירים וכן דרכי הפעלת שדה תעופה ונמל ימי ברצועה.
לפניות לכתב: amir_t@walla.net.il