לקראת פתיחת השלב היבשתי של מבצע "צוק איתן", נשלחו אלפי חיילים לאזור שמסביב לרצועה. מאז, כמעט כל חייל שמגיע לאזור שומע במהרה על "חמ"ל האוכל". המיזם ההתנדבותי שנפתח בחווה של דורון אלבז, מאפשר ללוחמים לשכוח את מנות הקרב האפורות ולהתענג על מנות גורמה שהכינו מיטב השפים.
מבצע "צוק איתן" | היום ה-19: עדכונים שוטפים
לפני כשבועיים גמלה ההחלטה בלבו של אלבז להקים בשטח החווה הסמוכה לאופקים מעין תחנת ריענון לחיילים שיורדים דרומה. יחד עם כמה מתנדבים קרם הפרויקט עור וגידים, ובחווה הגישו לחיילים קפה, עוגיות ולימונדה קרה. אך עם האוכל בא התיאבון ועד מהרה חש אלבז כי החיילים כמהים לארוחה משובחת יותר. הוא פתח בשטח חמ"ל של ממש, ששאב אליו מתנדבים מכל הארץ אשר מכינים ארוחות חמות לחיילים.
מבצע "צוק איתן" - סיקור מיוחד בוואלה! חדשות:
החלה הפסקת אש בת 12 שעות ברצועת עזה
הותר לפרסום: שני חיילים נהרגו אמש ברצועת עזה
איש המילואים נקרא לעזה - גובים באו לעקל את רכבו
המנגלים עובדים מסביב לשעון
מאז, המנגלים עובדים 24 שעות ביממה, מאות מתושבי הדרום מגיעים לסייע וגם השפים של מסעדות הגורמה בתל אביב לא מפסיקים להגיע. אלפי חיילים אוכלים במקום מידי יום. גם אתמול הגיעו החיילים למתחם ולא יצאו עד שטעמו מכל דבר אפשרי: דגים ובשר, סלטים וקינוחים. מהמתחם של דורון יוצאים גם אלפי משלוחים לחיילים שבחזית.
"אנחנו לא באים להחליף את צה"ל, שלא מחסיר אוכל מהחיילים. אנחנו פשוט רוצים להראות ללוחמים שאכפת לנו, שהעורף איתם וחושב עליהם", אמר עוד דוידיאן, אחד המתנדבים במקום. "אנחנו כולנו מאוחדים והרגשת השותפות היא המטרה העיקרית".