השעות נוקפות והחשש לחייהם של כמעט 300 בני אדם שהיו על המעבורת שטבעה מול חופי קוריאה הדרומית הולך וגובר, באירוע שמסתמן כאסון הימי החמור ביותר שידעה המדינה זה שני עשורים. גם בשעות הלילה (שעון מקומי) נמשכים החיפושים הקדחתניים אחר 284 מבין 462 הנוסעים רובם תלמידי תיכון ואנשי הצוות שגורלם לא ידוע, וייתכן שהם לכודים בבטן המעבורת. בערב דווח על שישה קורבנות. 174 אחרים חולצו.
עוד חדשות מהעולם:
איראן: רצחה את האנס ותוצא להורג?
ירדן הפציצה שיירה שהגיעה מסוריה, ובה כנראה מורדים
מה גרם לבן השוטר לרצוח 5 מבלים במסיבה בקנדה?
יותר ממאה כלי שיט וטיס סורקים את האזור, כ-20 קילומטרים מהחוף הקרוב, בנקודה שעומקה כ-30 מטרים. החושך, תנאי הראות הקשים, הזרמים החזקים והטמפרטורה הנמוכה במים מקשים על המחלצים, והם נעזרים בפצצות תאורה המשוגרות לאוויר. חיל הים של קוריאה הדרומית מסר כי אחרי ניסיון שנמשך שעות רבות, הצליח צוות הצוללים הראשון להיכנס לשלושה תאים במעבורת, אולם הם לא הצליחו לאתר אף גופה. צוות שני של צוללים נשלח גם הוא אל מתחת למים.
שעות אחרי שהמעבורת החלה לשקוע, צצות שאלות באשר למחדל אפשרי על הסיפון. זאת בשל דיווח של ניצולים על כך שהתבקשו להישאר במקומם גם אחרי שהיה ברור כי כלי השיט עושה דרכו אל המצולות. "הורו לנו לשבת במקום במעבורת, אבל המעבורת כבר שקעה", סיפרה צ'ה און-אוק אחרי שחולצה. "המעבורת החלה לנטות על צדה, אז שאלנו אם עלינו להימלט עכשיו, אבל המשיכו להגיד שצריך לשבת במקום. אני מודאגת כל כך לגבי התלמידים שהיו בחדרים. חלק מהם לא הצליחו להימלט, אנשים שנשארו נלכדו".
בינתיים, הרשויות בסיאול הבירה הדגישו כי שמו בראש סדר העדיפות את פעולות החילוץ, ורק לאחריהן תיבחן הסיבה לתאונה אם המעבורת עלתה על שרטון, התנגשה בכלי שיט אחר או שמא מדובר בגורם אחר שהוביל לאסון הכבד. "לא נותר זמן רב לפני השקיעה", אמרה הנשיאה פארק גון-הייה אחר הצהריים, כשביקרה במרכז לניהול אסונות בבירה הדרום-קוריאנית. "אנא עשו את מרב המאמצים לחלץ אפילו עוד אדם אחד", אמרה לנוכחים, והוסיפה כי היא "באמת שבורה".
הנספים עד כה הם אשת צוות בת 27 שנמצאה מתה במעבורת, תלמיד שמת אחרי שחולץ, תלמיד נוסף שהתגלה מת, ושלושה אחרים שזהותם טרם פורסמה. המחולצים פונו לבתי חולים עם עצמות שבורות, כוויות קור ופגיעות אחרות.
המעבורת יצאה אמש, באיחור בשל ערפל כבד, ואמורה הייתה לעגון היום באי ג'ג'ו הנחשב לאתר נופש פופולרי. מדובר בקו שפועל פעמיים בשבוע, דבר שהופך את הסברה שלפיה המעבורת עלתה על שרטון לתמוהה עוד יותר.