בדיקה של חרוזים מושחרים ומעלים חלודה שנמצאו במצרים מעלה כי מדובר בעצם העתיק ביותר העשוי ברזל שהתגלה אי פעם. לפי הבדיקה, החרוזים, ששימשו כתכשיטים במצרים העתיקה לפני כ-5,000 שנים, עשויים מברזל שהיה חלק ממטאוריט שהתפוצץ באזור.
תשעת החרוזים שנמצאו בארץ הנילוס בחפירה שהתקיימה בשנת 1911 בבית קברות עתיק "אל-גרזאח", ומוצגים בימים אלו במוזאון "פטרי" הממוקם באוניברסיטת קולג' בלונדון, הם חלק מאוסף פריטים ממצרים העתיקה שבו תכשיטים נוספים מהתקופה. ב"גרדיאן" הבריטי דווח כי התגלית פורסמה במגזין למדעי הארכיאולוגיה.
החרוזים עשויים מסגסוגת של ברזל וניקל וכן מהמתכת המגנטית קובלט ומזרחן. הם עובדו בצורה שונה לגמרי משאר החרוזים בשרשרת, העשויים מזהב ואבני חן, אשר גולפו או נחרטו כדי להגיע לעיצובם הסופי. העובדה שחרוזי המטאוריט שובצו בשרשרת שבה היו חרוזים ממתכות יקרות מעידות על הערך הרב שהצורפים העתיקים העניקו להם, על אף שכלל לא ברור אם הבינו את מקורם.
למרות השחיקה הקשה של החרוזים, המומחה לעבודות ברזל עתיקות פרופ' ת'ילו ראחרן, ראש השלוחה של אוניברסיטת UCL בקטאר, הצליח באמצעות סריקת האבנים בקרני ניוטרונים ובקרני גאמא להסיק לא רק שמקורן במטאור, אלא גם את טכניקת העיצוב שלהן. "הצורה של החרוזים הושגה על ידי ניפוח וגלגול, וכנראה שיטוח על ידי מכות על הברזל ולא בצורה שהייתה נהוגה בזמנו - חריטה או קידוח", הסביר ראחרן. המומחה התרשם במיוחד מיכולות הצורפות של המצרים העתיקים, שלדבריו העידו על "הבנה מתקדמת" של החומר עמו עבדו.